Rahvusvaheline paraolümpiakomitee lubab tapmises süüdi mõistetud Pistoriusel taas võistelda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee (IPC) lubab soovi korral taas võistlema asuda Lõuna-Aafrika Vabariigi paraolümpiasportlasel Oscar Pistoriusel, kes astus eile ning täna kohtu ette seoses oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi tapmisega.

Pistoriuse istungil anti eile teada, et kuulsat paraolümpiasportlast ei mõisteta süüdi teise astme mõrvas, kuid täna mõisteti ta süüdi tahtmatus tapmises. Hetkel pole Pistoriuse karistuse määra otsustatud, aga Rahvusvahelise Paraolümpiakomitee esindaja Craig Spence kommenteeris BBC-le antud intervjuus, et soovi korral võib Pistorius taas võistlema hakata.

«Oscar on teinud paraolümpialiikumise jaoks palju tööd, ta on olnud miljonitele eeskujuks, aga loomulikult on tema prioriteediks praegu see, mida kohtunik otsustab. Kui ta aga siis soovib oma karjääri jätkata, siis me ei seisaks tee peale ette, vaid lubaksime tal tulevikus taas võistelda,» andis Spence mõista, et kui Pistorius peaks vanglakaristusest pääsema või tulevikus vanglast välja saama, on ta taas oodatud võistlema.

Täna lõunal anti Pistoriuse istungil teada, et tema karistuse määramine toimub 13. oktoobril ning senikaua võib ta viibida vabaduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles