Eesti naiste koondis kaotas MM-valikmängus Itaaliale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Signy Aarna (nr 9).
Signy Aarna (nr 9). Foto: Toomas Tatar

Eesti naiste jalgpallikoondis kaotas võõrsil peetud MM-valikmängus Itaaliale 0:4.

Eesti kaotas avapoolaja 0:3, seejuures jäädi juba kaheksa minutiga Barbara Bonansea tabamuse ja Inna Zlidnise omavärava tõttu kaotusseisu. 27. minutil lõi Valentina Cernoia kolmandagi värava. Teisel poolajal sai Eesti nimekate vastastega paremini hakkama ning 61. minutil tõrjus Getter Laar Patrizia Panico penalti. Neli minutit hiljem vormistas Raffaella Manieri tabamus siiski lõppseisu.

«Me ei suutnud kohaneda selle mängutempoga ja seda on näha ka minutitest, millal väravad löödi. Väravad tulid ka meie oma vigadest – proovisime mängida, aga kaotasime pallid ohtlikes tsoonides,» vahendab Eesti Jalgpalli Liit koondise peatreeneri Keith Boanase sõnu pärast kohtumist.

Poolaja lõpus vahetati põlvevigastuse tõttu välja ka Signy Aarna. «Signy tegi täna hea esituse ja andis endast kõik. Loodetavasti suudab ta paraneda ja meid ka viimases valikmängus aidata,» sõnas Boanas.

«Muutsime taktika kaitsvaks, läksime üle 4-2-3-1 formatsioonile ning saime paremini hakkama. Rünnakul meil häid võimalusi ei tekkinud, aga soovisin, et lõppnumbrid tablool oleks võimalikult väärikad. Samuti tegi hea penaltitõrje Getter Laar. Ka meie järgmine vastane, Rumeenia kaotas täna vaid 0:2 Hispaaniale, kuid loodan, et neil oli raske mäng, kuna pallivaldamine oli Hispaania kasuks. Nüüd ongi võtmesõnaks taastumine, sest mäng toimub juba kolmapäeval,» lisas Boanas.

«Meie probleemiks on hetkel see, et mängijad pole piisavalt heas füüsilises konditsioonis. Tean, et olen seda ka varem öelnud, aga see on lihtsalt reaalsus. Meie mängijad käivadki tööl, koolis ja selline on meie hetkeseis. Ma jään alati ootama mängijatelt parimat, mida nad suudavad. Täna nad tegidki oma parima, aga kahjuks ei olnud sellest Itaalia vastu piisav. Teises kohtumises teen avakoosseisus ka mõne muudatuse, treeningutel on näha väga suure tahtmisega mängijaid, kellele tahaksin võimaluse anda,» ütles Boanas.

Valikgrupi liider on 25 punktiga Hispaania, Itaalial on koos 22 punkti. Tšehhi ja Rumeenia on teeninud vastavalt 14 ja 11 punkti. Eesti on nelja punktiga viies ning Makedoonia ühe punktiga viimane.

Eesti lõpetab valiksarja Rumeenias, kellega mängitakse kolmapäeval, 17. septembril kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles