Nagu Tyson: vastane lõi maailma rikkaimale poksijale ringis hambad sisse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Las Vegases toimunud profipoksi tiitlimatš Floyd Mayweatheri ja Marcos Maidana vahel võttis vastuolulise pöörde, kui Mayweather süüdistas vastast enda hammustamises.

Mayweather kurtis kaheksandas raundis kohtunikule, et Maidana lõi talle hambad sisse. Kohtunik siiski argentiinlase suhtes midagi ette ei võtnud, küll aga sai Maidana karistada selle eest, kui ta Mayweatheri matši käigus põrandale pikali lükkas. Kui maikuus peetud avamatšis oli Mayweather Maidana vastu suures hädas, siis seekord suutis Maidana teha vaid silmapaistva neljanda raundi, terve kohtumise lõikes kuulus paremus aga ameeriklasele. Kõik kolm kohtunikku andsid häältega 116:111, 116:111 ja 115:112 võidu Mayweatherile. Ameeriklane jätkab seega löömatuna, olles nüüd võitnud kõik 47 profimatši.

«Ta hammustas mu sõrmi, nii et käsi muutus tuimaks. Pärast seda raundi ei suutnud ma enam oma vasakut kätt nii palju kasutada kui oleksin tahtnud,» vahendab Eurosport Mayweatheri sõnu pärast matši. «Ta on raske vastane, aga tegin, mida pidin tegema. Sain mõned marrastused ja muhud, aga kuulasin isa õpetussõnu – löö ise, ära lase ennast lüüa. Tundsin ennast teravamana kui esimeses matšis. Annaksin endale siiski hindeks kolme, ehk isegi kolme miinuse. Sain paar lööki sisse ja tean, et olen paremaks võimeline,» analüüsis ameeriklane kohtumist.

Maidana naeris seevastu väited hammustamisest välja. «Olin väga hästi valmistunud ja enda arust võitsin, aga kui kohtunik otsustab anda võidu sellele poksijale, kes paremini eest ära jookseb, siis mida mina sinna parata saan? Olin terve matši jooksul ründavam pool. Floyd hoidis mind aina kinni ja lükkas, kohtunik karistas aga ainult mind,» pahandas Maidana. «Ja kaheksandas raundis ei hammustanud ma teda. Võib-olla arvatakse, et ma olen koer. Ma pole teda hammustanud. Tema kinnas oli mul suus, aga ma ei hammustanud teda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles