Ametist lahkuv Ferrari juht saab hiigelsuure hüvitise

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luca di Montezemolo.
Luca di Montezemolo. Foto: SCANPIX

Ferrari ametist lahkuv president Luca di Montezemolo ei pea Reutersi andmetel töötuks jäämise pärast üleliia muretsema, sest Ferrari on talle määranud hiiglasliku kompensatsiooni.

Alates 1991. aastast Ferrarit juhtinud di Montezemolo annab 13. oktoobril ohjad üle Sergio Marchionnele, ent tema tööleping oleks kestnud veel kolm aastat. Seetõttu maksab Ferrari emafirma Fiat talle lahkumise eest 26,96 miljonit eurot hüvitist.

Sellest summast ligi poole ehk 13,25 miljonit eurot saab 67-aastane di Montezemolo kätte koha, ülejäänud osa tasutakse talle järgmise kahekümne aasta jooksul. Di Montezemolo viivad ametist nii erimeelsused seni Fiati juhtinud Marchionnega kui ka Ferrari vormel-1 võistkonna viimaste aastate kehv vorm.

Itaalia meedia teatel ei pruugi di Montezemolo siiski asuda pensionipõlve nautima, sest teda seostatakse ka lennukompanii Alitalia juhtkonnas vabaneva ametikohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles