Klubijuhi sõnum Inglismaa ründetähele: kao meil jalust

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jermain Defoe.
Jermain Defoe. Foto: SCANPIX

Põhja-Ameerika jalgpalli profiliigas MLSis mängiv Toronto FC klubi on valmis loobuma ründaja Jermain Defoe teenetest, ehkki inglane liitus nendega alles selle aasta alguses.

Klubi president ning selle omanikfirma Maple Leaf Sports & Entertainmenti tegevjuht Tim Leiweke lausus Kanada ajakirjandusele, et tema meelest ei näita Defoe üles piisavat soovi Toronto eest mängida, vaid soovib tagasi Inglismaale siirduda. Sellist jalgpallurit polevat neile aga tarvis. «Mulle isiklikult tundub, et Defoe ei tulegi tagasi. Ja kui ta ei taha siin olla, siis tuleb temast lahti saada. Minu suhtumine on lihtne: kui tahad siin olla ja usud sellesse, mida teeme, siis anna minna. Kääri käised üles ja võitleme üheskoos ning ma toetan sind kogu aeg,» ütles Leiweke Canadian Pressile. «Kui sa aga ei taha siin olla, siis kurat võtaks, kao meil jalust!»

31-aastane Defoe on hetkel kubemevigastuse tõttu väljakutelt kõrval, kuid pidanuks plaani järgi naasma kuu lõpus. Toronto teatas varem, et Defoe peaks peagi naasma klubi juurde ravi lõpetama. Augusti lõpus vallandati aga klubi peatreeneri kohalt Ryan Nelsen, kellega Defoe varem Tottenhami ridades koos mängis.

Pärast Nelseni vallandamist üritas Defoed palgata Inglismaa kõrgliigas mängiv Queens Park Rangers, kuid üleminekust ei saanud enne tähtaja lõppemist asja. Leiweke on juba lubanud, et toob klubisse järgmiseks hooajaks uued tähtmängijad. Lisaks Defoe kritiseerimisele võttis president sõna ka teiste mängijate aadressil, sõnades, et vaid uus peatreener Greg Vanney ja USA koondislane Michael Bradley on end viimasel ajal õigete spordimeestena näidanud. Toronto on kaotanud kolm viimast mängu.

«Riietusruumis on ainult kaks meest, kes vaatavad ringi ja ütlevad: ilma võitluseta me alla ei anna! Need on Bradley ja Vanney,» sõnas Leiweke. Toronto on langenud idakonverentsis seitsmendale kohale, play-off’i viivast viiendast kohast lahutab neid siiski vaid kolm punkti. Defoe on Toronto eest pidanud 17 mängu ja löönud neis 12 väravat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles