Keith Boanas: me ei täitnud valiksarjas eesmärke

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallinaiskonna peatreener Keith Boanas
Eesti jalgpallinaiskonna peatreener Keith Boanas Foto: Margus Ansu

Eesti naiste jalgpallikoondis lõpetab täna Rumeenias 2015. aasta MM-valiksarja. Portaal jalgpall.ee vestles koondise peatreeneri Keith Boanasega, kes arvab, et Rumeenia on tugev vastane.

Kuidas on Signy Aarna Itaalia vastu saadud vigastust paranenud?

Alguses arvasid füsioterapeudid, et pole võimalust, et ta Rumeenia vastu mängib, kuid ta teeb kaasa mängueelse treeningu ning alles kolmapäeval saame teha selle otsuse.

Muutsid kohtumises Itaaliaga (valikmäng 13.09) mängu keskel formatsiooni. Millise taktikalise plaaniga lähed vastu mängule Rumeeniaga?

Me alustame kas oma tavapärase ründava 4-3-3 formatsiooniga või kasutame 4-4-2 võimalust, olenevalt sellest, milliseid mängijaid on mul võimalik platsile panna.

Mis on Rumeenia koondise tugevamad küljed?

Neil on tehnilised mängijad keskväljal ja äärtel. Neile meeldib mängida ründavat jalgpalli ja on stiili poolest väga sarnased Itaaliaga.

Kuidas hindaksid meie valikturniiri?

Oleme pettunud, et ei suutnud täita püstitatud eesmärke. Positiivse koha pealt tooksin välja, et teistes mängudes, kahjuks välja arvatud meist nõrgema Makedooniaga, suutsime teha parema esituse, kui esimeses kohtumises. Kokkuvõte ei peaks olema, et treenerid pole teinud head tööd või et mängijad ei ürita piisavalt. Nagu olen varemgi öelnud, siis reaalsus on see, et meil on raske võistelda mängijatega, kes treenivad igal nädalal meist paremal tasemel. Pole ka ühtki asendust sellele, kui mängija saab pidevalt tugevaid kohtumisi. Ükski juhendaja ei suuda seda kogemust tuua mängijateni treeningväljakul.                                                                    

Naiste U-19 koondises on palju potentsiaali – kuidas võib see noortekoondis mõjutada A-koondise tulevikku?

Loomulikult peaksid need mängijad naiskonda tugevdama ning kindlasti on juba mitmed praegu ohuks koondislaste positsioonidele. See peaks olema kollektiivne eesmärk – nii meile jalgpalliliidus, klubidele, treeneritele ja igale mängijale, et nad pingutaksid saavutamaks järgmist taset. Neil peab olema kõigi tugi ja tundma, et nende pingutusi hinnatakse. Ühel hiljutise kohtumisel arutlesime noorte arengu üle ja leidsime, et see peaks olema rohkem sidusam ning tugev, et areng jätkuks praegu ja tulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles