Taldrikulennutajate Balti meistritiitli napsasid lätlased

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultimate frisbee Balti meistrivõistlused.
Ultimate frisbee Balti meistrivõistlused. Foto: Ilya Shipunov

Nädalavahetusel Kambjas peetud Baltimaade meistrivõistlustel ultimate frisbee’s võitsid esikoha lätlased klubist Salaspils FK. Finaalis oli äsja ka klubide maailmameistrivõitlustel hästi esinenud Salaspils seisuga 15:7 üle Ogre frisbiklubi rahvuskaaslastest.

Girts Betmanis hõbemedalid pälvinud Ogre klubist ütles, et mängu oli alguses küll väga võrdne ja kuni seisuni 4:4 punkt-punktis kinni, aga peale seda läks Salaspils eest ära. «Tegime palju vigu nii kaitses kui ründes ja kaotasime,» resümeeris ta.

Pronksi eest võitlesid eestlased ja selles mängus edestas Kivi-Vigala võistkond FreeFlyers seisuga 15:10 Tallinna klubi Sexy Legs. FreeFlyersi meeskonna kapten Margus Liiva sõnul on võistkond oma tulemusega ülirahul ja emotsioonid ei ole raugenud veel uuel nädalalgi. Turniiri kokkuvõtteks sobivad Liiva arvates ühe nende tiimi mängija sõnad, et turniiri jooksul kasvati mängijatest võistkonnaks. «Selline tunne nagu oleks turniiri võitnud,» lisas ta.

Turniiri parimateks mängijateks tunnistati Reinis Otisons Salaspilsist ja Gundega Pastore Ogrest.

Ultimate frisbee’s on tähtis roll ka võistkonnavaimul. Võistkonnad hindavad erinevatest aspektidest lähtuvalt üksteise vaimu ja keskmiste tulemuste järgi tekib järjestus. Hinnatakse näiteks reeglite tundmist, ausameelsust, enesekontrolli ja positiivset käitumist. Ka selles kategoorias võidutsesid Salaspils ja Ogre, järgnes Tallinna Sexy Legs.

Võistluste korraldajaklubi Tartu Ultimate president Tõnn Sikk ütles, et võistluste korraldamine läks igati edukalt. «Üks võitjatiimi neiu käis pärast autasustamist mind eraldi tänamas, et ta on käinud paljudel turniiridel ning see oli korralduse poolest üks parimaid,» tõi ta positiivse tagasiside näiteks. Sikk rääkis, et suurim katsumus oli ühe võistkonna loobumine päev enne võistlust, mis nõudis kiiret reageerimist ajakava ja võistlussüsteemi muutmisel, aga saadi kenasti hakkama. Ta lisas, et suur osa ürituse edus oli ka ilusal ilmal.

Ka Girts Betmanis Ogre klubist ja Margus Liiva FreeFlyersist kiitsid korraldust. Betmanis märkis ka, et ta ei mäleta ühtegi teist turniiri, mis oleks toimunud nii heal muruväljakul kui seda oli Kambja staadion.

Klubi Tartu Turbulence järgmiseks väljakutseks on ultimate frisbee meistrivõistluste korraldamine järgmise aasta kevadel. Klubi president Tõnn Sikk ütles, et sel korral läks korraldamine hästi, aga kuna publikut jõudis staadionile siiski vähe, siis peavad nad edaspidi mõtlema rohkem sellele, kuidas inimestes rohkem huvi tekitada.

Tulemused:

1. Salaspils FK (Salaspils, LV)

2. Ogre FK (Ogre, LV)

3. FreeFlyers (Kivi-Vigala, EST)

4. Sexy Legs (Tallinn, EST)

5. KossMix (Vilnius, LT)

6. Latvian Youngstars (Salaspils, LV)

7. Tartu Turbulence (Tartu, EST)

Spirit of the game'i järjestus:

1. Salaspils (Salaspils, LV)

2. Ogre FK (Ogre, LV)

3. Sexy Legs (Tallinn, EST)

4. Latvian Youngstars (Salaspils, LV)

5. Tartu Turbulence (Tartu, EST)

6.-7. FreeFlyers (Kivi-Vigala, EST)

6.-7. KossMix (Vilnius, LT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles