Dopinguga põrunud Eesti jalgratturile määrati kümne kuu pikkune võistluskeeld

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Pruus
Peeter Pruus Foto: Sander Maasing

Juuni alguses Slovakkia velotuuril positiivse dopinguproovi andnud Peeter Pruusile määrati kümnekuune võistluskeeld ning menetluskulude katmise kohustus.

Peeter Pruus andis positiivse dopinguproovi Trimetazidine kasutamise tõttu, kuna ei teadnud, et aine on käesoleva aasta algusest lisatud keelatud ainete nimekirja. Varjamata seda dopinguproovi andmisel ning järgnev koostöö Rahvusvahelise Jalgratturite Liiduga kergendas asjaolusid ning eestlasele määrati kümnekuune võistluskeeld, teatab Eesti Jalgratturite Liit.

Positiivse A-proovi olemasolust teada saades peatas Pruus kohe oma võistlejalitsentsi ega nõudnud ka B-proovi avamist. Rahvusvaheline Jalgratturite Liit hakkas võistluskeeldu arvestama positiivse proovi andmise hetkest, ehk 5. juuni 2014. a ning Pruus võib uuesti võistlustulle asuda 5. aprill 2015.

Närvesööval menetlusperioodil aktiivselt treeninud Pruus on pilgu pööranud juba järgmisesse hooaega. «Olen terve suve korralikult treeninud, juhuks kui määratud karistus oleks olnud lühem ning saanuks veel käesoleval hooajal võistelda. Seda küll ei juhtunud, kuid kokkuvõttes oli Rahvusvaheline Jalgratturite Liit väga mõistev ning arvestas minu tahtmatu eksimusega. Nüüd on otsus teada ja saan rahulikult tulevikule keskenduda,» sõnas Peeter Pruus.

Pruusi kaasus on heaks õppetunniks kõigile sportlastele, alaliitudele ja spordiorganisatsioonidele, kus uute ainete lisandumisel keelatud ainete nimekirja jääb kommunikatsiooniprobleemide esinedes suurimaks kannatajaks sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles