Uudmäe: tulemus sundis mind vanduma

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Uudmäe
Jaanus Uudmäe Foto: Mihkel Maripuu

Kolmikhüppaja Jaanus Uudmäe tuli kergejõustiku EMil Barcelonas välja väga keerulisest olukorrast – õigemini peaaegu välja. Enne viimast vooru oli tal kirjas kaks nulli, kolmandal üritusel lendas aga 16.72, mis oli kõigest kolm sentimeetrit vähem kvalifikatsiooni normist ning edasipääsust.

«Enne viimast hüpet tuli suuremad kerad alla kasvatada ning panna,» sõnas Uudmäe. «Nulliga poleks tahtnud seda võistlust lõpetada, kuid need kolm sentimeetrit jäävad ka veidike kripeldama.» Uudmäe lisas, et olukord oli närviline, ent endasse usku ta ei kaotanud.

«Sain kohe aru, et hüpe tuli pikk, ent veidi võis puudu jääda. Pärast tulemuse nägemist tuli üle huulte päris palju vandesõnu,» tunnistas Uudmäe.

Jalavigastuse tõttu spordist pikalt eemal olnud Uudmäe nentis, et puudu jäi eelkõige õnnest ja võistluskogemusest. EMi eelvõistlus oli tal tänavu alles teine kolmikhüppe jõuproov. Jalg pole võimaldanud rohkem meelisala proovida. «Olen trennis ka vähe hüpanud,» tunnistas ta.

Suurt abi tundis Uudmäe staadioni tribüünidel viibinud perekonnast. «Kohal olid isa, ema, naine, kaks venda ja õde,» loetles ta. «Isa tuli siia oma raha eest, alaliidul polnud tema toomiseks raha – samal ajal leiti võimalus normi mittetäitnud sportlaste sõidutamiseks. Isast oli palju abi, olen talle väga tänulik.»

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles