Tehtud: Tarmo Kink sõlmis Middlesbrough’ga lepingu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kink Middlesbrough kodustaadionil.
Tarmo Kink Middlesbrough kodustaadionil. Foto: Erakogu

Eesti jalgpallikoondise liige Tarmo Kink hakkab mängima Inglismaa esiliigas palliva Middlesbrough ridades.

«Lõpuks sai see tehtud,» sõnas tehinguga tegelenud Marko Välja Postimehele. «Oli palju raskeid hetki, kuid lõpuks jõudsid klubid ülemineku osas kokkuleppele.»

Eestlane sõlmis Middlesbrough’ga nelja aasta pikkuse lepingu ning tema üleminekusummaks on 1,2 miljonit eurot (umbes 18,7 miljonit Eesti krooni).

Lisaks Middlesbrough’le tundsid Välja sõnul eestlase vastu huvi veel sakslaste Kaiserslautern, belglaste Genk ning ka Šotimaa suurklubi Glasgow Rangers. «Middlesbrough tegi Kingi hankimiseks kõige sihikindlamat tööd ning ka meie esmane siht ning valik oli algusest peale Inglismaa klubi,» täpsustas Välja.

Eestlane mängis oma senise koduklubi ungarlaste Györi ETO eest poolteist aastat. Enne seda on ta kuulunud Venemaa meeskonna Moskva Spartaki ning Eesti klubide Tallinna Levadia ja Narva Transi ridadesse.

Eelmise hooaja lõpetas Middlesbrough Inglismaa esiliigas 11. kohaga, Premier League’st langes klubi välja 2009. aasta kevadel. Meeskonna peatreeneriks on šotlane Gordon Strachan, kes just isiklikult soovis eestlast enda meeskonna rivistusse saada.

«Vahepeal tekkis raskusi tehingu finantseerimisega ja tehing oli surnud seisus, kuid Gordon Strachani jõuline sekkumine päästis olukorra,» kirjeldas Välja. «Peatreener tahtis Kinki kindlalt Middlesbrough rivistuses näha.»

Eurosarjas on Middlesbrough suurimat edu saavutanud 2006. aastal, kui jõuti UEFA Cupi finaali, kus tuli tunnistada Hispaania klubi Sevilla paremust. Toona oli klubi peatreeneriks ka Inglismaa koondist juhendanud Steve McClaren.

TARMO KINK

Sündinud: 06.10.1985

Positsioon: ründav poolkaitsja, ründaja

Klubikarjäär: Narva Trans (2002)

Moskva Spartak (Venemaa, 2003 – 2006)

Tallinna Levadia (2006 – 2008)

Györi ETO (Ungari, 2009 – 2010)

Middlesbrough (Inglismaa, 2010 – ...)

Koondis: 42 kohtumist, 3 väravat

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles