Roos enne lahingut Hundiga: Eestis kasvab huvi NFli vastu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Roos (nr 71) koos meeskonnakaaslastega.
Michael Roos (nr 71) koos meeskonnakaaslastega. Foto: SCANPIX

Pühapäeval kohtuvad ameerika jalgpalli profiliigas NFLis Tennessee Titans ja Cincinnati Bengals ning see tähendab, et vastamisi lähevad kaks Eestis sündinud meest – Michael Roos ja Margus Hunt.

Roos andis enne mängu väljaandele The Tennessean intervjuu, kus kirjeldas esmakohtumist Hundiga. See leidis aset enne eelmist hooaega ning oli juhtumisi ka Hundi esimene ametlik mäng NFLis. «Rääkisime lihtsalt sellest, kust ta pärit on ja kust mina olen, kui kaua ma olen USAs elanud ja muust sellisest,» lausus Roos, kes sündis Tallinnas, kuid lahkus Eestist koos perega aasta pärast Nõukogude Liidu kokkuvarisemist ehk kümneaastasena. «Ta teadis mind küll, sest olin ju ainuke Eestist pärit kutt NFLis. Oli vahva juttu ajada ja tutvuda,» lisas Roos.

2007. aastal veel kergejõustiklasena USAsse õppima läinud ja ameerika jalgpalli stipendiumi saanud Hundil on Titansis veel üks tuttav, sest selles klubis mängib ka Taylor Thompson, kes kuulus koos Hundiga SMU ülikoolimeeskonda. Roosi sõnul kasvab Eestis aina huvi NFLi vastu. «Minu teada on huvi kõvasti tõusnud, inimesed püüavad rohkem mängureeglitest sotti saada ja mõned lausa mängivad ise. Usun, et mõni kanal näitab ka Eestis pühapäevast mängu,» avaldas Roos arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles