Rannahunt Kais naaseb saalivõrkpalli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui rannavõrkpallis kasutab Kristjan Kais valdavalt altsöötu, siis saalis tõstab ta palli ründajatele näppudega.
Kui rannavõrkpallis kasutab Kristjan Kais valdavalt altsöötu, siis saalis tõstab ta palli ründajatele näppudega. Foto: Margus Ansu

Tipprannavõrkpallist taanduv Kristjan Kais paneb end kuueaastase pausi järel proovile saalivõrkpalli meistriliigas, liitudes Tartu Pere Leivaga.


Sidemängijana üles antud mitmekülgne Kais võib vajadusel tegutseda nurgaründaja ja liberona. «Pere Leib on mind ammu appi kutsunud ja nüüd tundus olevat sobiv aeg,» selgitas 34-aastane ja 188 cm pikkune Kais.

Et platsile pääseda, tuleb Kaisil üle mängida kuraditosin aastat noorem koondislane Andres Toobal. «Väljakule saab parem mängija,» uskus Kais. «Konkurents viib edasi ja esmajoones üritan olla Toobalile tugev rivaal.»

Kuigi Kais kuulus Pere Leiva nimekirja ka eelmisel hooajal, ei teinud ta kaasa üheski mängus, aidates Eesti Maaülikooli esiliigas finaali.

«Mu ettevalmistus rannavõrkpallihooajaks pole enam nii tõsine ning väike vaheldus kulub marjaks. Olen kaasmängijatest vanem ja aitan peatreeneril Rainer Vassiljevil distsipliini hoida,» rääkis doktorikraadi kaitsnud ja Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonnas võrkpallilektorina tegutsev Kais, lisades, et tulevaste treenerite koolitamisel ta järeleandmisi ei tee.

Viimati oli Kais meistriliigas sidemängija 1990ndate keskel Pärnu klubis. Pere Leiva eest käis ta viimati platsil 2004. aastal, täites siis nurgaründaja kohta.

Seejärel keskendus ta Rivo Vesikuga rannavõrkpallile. «Soovin pigem sidemängijana Pere Leivale abiks olla, sest pidevalt rünnates võib õlg valutama hakata,» ütles Kais.

Pere Leib otsib piiri tagant täiendust nurgaründaja kohale. Ühenduses on oldud Läti koondislaste Lauris Iecelnieksi (eelmine klubi Pafose Pafiakos; 27 a, 195 cm) ja Andrejs Baburovsiga (Ozolnieki Biolars; 22, 202), kuid lõunanaabrid ootavad esmajoones magusamaid pakkumisi piiri tagant.

Tänavu Oliver Vennoga Praha MK-etapil ja Gstaadi suurel slämmil osalenud Kaisi sõnul teda MK-sarjas tõenäoliselt enam mängimas ei näe. Kui Vennoga pääses Kais tänu mullustele punktidele otse põhiturniirile, siis nüüd tuleks tal alustada kvalifikatsioonist.

Koostöö Saksamaa meistri VfB Friedrichshafeniga kaheaastase lepingu sõlminud Vennoga võib aga jätkuda uuel suvel. Sel sügisel Kreekas toimuvaks Londoni olümpia valikvõistluse Maailma Karika esimeseks turniiriks peab Kais leidma uue paarilise. Kuna kreeklased ei ole teatanud, millal toimub turniir, kus Eesti mees- ja naispaaride vastasteks on peale võõrustajate Rumeenia ja Küpros, pole Kais ka kellelegi ettepanekut teinud.

Järgmisel aastal peetavasse teise ringi pääsevad kolm paremat riiki ning ajakava sobivusel võib Kais Eestit esindada Vennoga. «Rivo Vesik ja Karl Jaani pürgivad olümpiale MK-sarjas, mina soovin aidata Eestil teenida teise koha Maailma Karika kaudu,» lisas ta.

Laupäeval Tallinnas peetavatel naiste Eesti meistrivõistlustel selguvad need kaks paari, kes esindavad Eestit mitteametlikel andmetel 11.–12. septembrini peetaval Maailma Karikal.

Pärnu VKst lahkunud Ukraina temporündaja Dmitro Pašitskiiga oma ridu täiendanud Tallinna Selveris jätkab ka Norra nurgaründaja Mathias Loftesnes ja Läti sidemängija Deniss Petrovs.

Lähiajal peab Baltimaade parimale klubile oma otsusest teada andma nurgaründaja Martti Rosenblatt, kelle lahkumise korral hakkab Selver tugevdust otsima piiri tagant. Postimehe andmetel ei jätka Selveris temporündaja Martin Ruul.

Valio Võru on teinud pakkumise Urmas Talile naasta kodulinna esindusmeeskonna peatreeneri kohale, kuid kahel eelmisel hooajal Soome meistriliiga klubi Põhja-Karjala Rientot juhendanud mees ei kiirusta pakkumist vastu võtma.

Eesti võrkpallikoondis võõrustab EM-valiksarja play-off’is Hollandit 4. septembril Pärnus, korduskohtumine peetakse  12. septembril Rotterdamis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles