Itaalia uisutähte ähvardab ülemaailmne esinemiskeeld

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carolina Kostner.
Carolina Kostner. Foto: SCANPIX

Tänavu talvel Sotši olümpiamängudel pronksmedali võitnud Itaalia iluuisutaja Carolina Kostner võib saada karistada, kuna ei ilmunud reedel Itaalia olümpiakomitee ülekuulamisele, kus sooviti täpsustada, kas ja millisel määral oli ta enda endise kallima, käimise olümpiavõitja Alex Schwazeri dopingutarvitamises kaasosaline.

Maailmameister ja viiekordne Euroopa meister Kostner on varem tunnistanud, et aitas Schwazeril dopingutestist kõrvale hiilida ning teadis, et mees kasutas alpimaja, kuigi see on Itaalias keelatud, vahendas uudisteagentuuri AP infot ERR Sport.

Kevadel karjäärile joone alla tõmmanud Kostner palus Itaalia olümpiakomiteel (CONI) ülekuulamist mõned tunnid varasemaks tõsta, et ta saaks jääšõuks harjutada, ent reedel saatis tema advokaat CONI-le kirja, kus teatas, et Kostner ei saa ülekuulamisele üldsegi tulla.

Schwazer võitis 2008. aasta Pekingi olümpial 50 km käimises kulla, kuid jäeti 2012. aasta olümpiakoondisest välja, kuna andis vahetult enne olümpiat positiivse proovi, olles tarvitanud EPO-t.

27-aastast Kostnerit ootab halvimal juhul ees nelja-aastane keeld spordiga seotud tegevustes nii Itaalias kui välismaal, kuna ta abistas Schwazerit ning ei andnud teda üles.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles