Kotšegarovi start Lake Tahoe Ironmanil jäi metsatulekahjude tõttu ära

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lake Tahoe võistluspäeva hommikul.
Lake Tahoe võistluspäeva hommikul. Foto: Eesti Triatloni Liit

Täna Ameerika Ühendriikides toimuma pidanud Lake Tahoe Ironmanil jäi Kirill Kotšegarovi tööpäev lühikeseks, kuna võistluse korraldajad otsustasid napid paar minutit enne eliitgrupi starti võistluse ära jätta.

Eesti aja järgi kell 16.30 startima pidanud Kotšegarovile ja ülejäänud 1754 osalejale sai saatuslikuks lähiümbruse viimaste nädalate metsapõlengutest tekkinud õhureostus, mis kohaliku tervisekaitseameti kinnitusel tähendanuks ohtu nii sportlaste kui ka pealtvaatajate tervisele.

«Õues olles oli tunne nagu oleksid värskelt köetud suitsusaunas. Peale paari jooksulõiku oli vingumürgitus väga lähedal,» kirjeldas Kotšegarov Lake Tahoes valitsevaid ekstreemseid tingimusi juba mõni päev enne otsustavat võistlusstarti.

Ehkki viimaste päevade arengud andsid küll positiivset kindlust, et võistlus toimub plaanipäraselt, muutis tuul võistluseelsel õhtul ootamatult suunda ning kogu põlengutest tekkinud õhureostus kandus võistluspaigale. Seetõttu oli ka enamike sportlaste arvates võistluse ärajätmine korraldajate poolt õige tegu.

Seda, kas Kotšegarov ärajäänud stardi lähitulevikus mõne teise Ironman võistlusega asendab, pole eestlane veel otsustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles