Profileeri naasta ihkav Pütsep sõidab Prantsuse amatöörklubis tasuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Pütsep
Erki Pütsep Foto: Elmo Riig / Sakala

Aasta lõpuni oma kulu ja kirjadega Prantsusmaa amatöörmeeskonnas Eseg Douai sõitev jalgrattur Erki Pütsep loodab, et mõnekuuline investeering tasub end ära ning tuleval hooajal saab ta jälle profileeris sõita.

Hooaega Eesti profimeeskonnas Kalev Chocolate Teamis alustanud, kuid aprillis vastastikusel kokkuleppel koostöö lõpetanud Pütsep Prantsusmaa 2. divisjoni kuuluva Eseg Douai’s sõitmise eest raha ei saa, kuid talle kindlustatakse prii elamine. Edukate sõitudega on võimalik teenida preemiat.

«Meeskond baseerub Põhja-Prantsusmaal, kuid põhiliselt võistleme Belgias,» ütles 34-aastane Pütsep. «Mulle on see supervariant, sest sellised sõidud peaks mulle kõige rohkem sobima.»

Eseg Douai’s ootas Pütseppa ees endine meeskonnakaaslane Bouygues Telecomist, kelle sõnul saab eestlane valida, millistel sõitudel osaleda soovib. «Võistlusi on nii palju, et võin kasvõi iga päev starti asuda. Saan vabad käed ennast näidata, olen väga motiveeritud,» õhkas eile Belgias viibinud Pütsep.

«Mul on sel suvel kohutavalt ebaõnne olnud,» jätkas ta. «Pealegi ei sobi mulle Eesti suur kuumus – gaasi põhja surudes hakkab pilt silme ees virvendama. Belgias on palju lahedam olla. Tulin kaheks tunniks trenni, kuid olen sadulas istunud juba neli tundi. Täielik nauding, ma ei saa ratta seljast maha.»

Eestis Fixus Sporti esindav Pütsep viibib Belgias tosin päeva, osaleb seejärel Pühajärve triatlonil ja Rakkes peetaval maastikurattamaratoni Eesti meistrivõistlustel ning naaseb seejärel Kesk-Euroopasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles