Pareiko avaldas põhjuse, mis teda tippjalgpallis hoiab

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Pareiko Nižni Novgorodi särgis.
Sergei Pareiko Nižni Novgorodi särgis. Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise väravavaht Sergei Pareiko andis pikema intervjuu sovsport.ru’le ning avaldas seejuures, et just koondise esindamine hoiab teda veel jalgpallis.

37-aastane Pareiko kuulub praegu Nižni Novgorodi Volga ridadesse, kuid mänguaega ei ole treener talle sel hooajal veel andnud. Koos paari kaaslasega tiimist eraldi harjutav Pareiko tõdes, et eelkõige annabki talle motivatsiooni Eesti koondise esindamine.

Järgmised koondisemängud seisavad Eestil ees oktoobris, kui esmalt kohtutakse EM-valikmängus Leeduga ja seejärel mängitakse Inglismaaga. «Ma ei kavatsegi varjata, et Eesti koondise eest mängimine on üks peamisi põhjuseid, miks ma ikka veel jalgpalli mängin, » avaldas Pareiko intervjuus.

Samas avaldas väravavaht, et tal oli juulis võimalik ka klubi vahetada, kuid ta otsustas jätkata Volgas, kuna lubati, et klubis saavad asjad korda ning esiliigasse langemine endaga probleeme kaasa ei too. Reaalsus on kujunenud aga teatavasti teiseks.

«Juuli alguses oli võimalus klubi vahetada. Pidin kiiresti otsustama, kuid tahtsin uskuda, et olukord Volgas laheneb. Kahjuks pole praegu mingit lahendust tulnud. Elu läheb siiski edasi ning loodan, et mingi võimalus muutuseks tuleb,» lisas ta.

Muuhulgas rääkis Pareiko ka oma perekonna igapäevaelust. Kui mängumees ise on koos naisega Venemaal, siis nende poeg käib praegu Tallinnas koolis. Eelmisel kooliaastal käis ta kolm esimest veerandit Tallinnas koolis ja siis leiti talle sobiv kool ka Nižni Novgorodis. Seoses tänavuse aasta klubiprobleemidega on Pareiko poeg Tallinnas tagasi ja elab praegu siin koos vanavanematega, kuid peagi tuleb tema naine ka tagasi Tallinnasse.

«Poiss on muidu kergelt seltsiv ja tal polnud kohanemisega mingeid probleeme. Tal tekkisid siin juba sõbradki ja ausalt öeldes tahtsime, et ta alustaks ka uut kooliaastat siin Nižni Novgorodis,» märkis Pareiko, et klubilised probleemid lõid nende plaanid sassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles