Sahk ei tea, kus ta asub ja mis võistlus tuleb

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Sahk
Tõnis Sahk Foto: Liis Treimann


Tiitlivõistluste debütant Tõnis Sahk püüab üritusega kaasnevaid pingeid maandada omapärasel moel.

«Ma ei mõtle selle peale, et olen EMil. Lennukist maha astudes vaatasin, et oh, Barcelona. Aga siin hotellis ei tea ma seda, kus asun ning mis võistlus on tulemas. Vist EM?» rääkis homme kaugushüppe eelvõistlusel osalev Sahk.

Viimasel ajal vaevab Sahka reielihase kangus. Seepärast kavatseb ta kogu võistluseelse soojenduse doktor Mihkel Mardnaga üksipulgi läbi arutada. «Mingit ohtu ei tohiks olla, lihas pole kordagi rebenenud, ent kui tunnen võistluse ajal valu, võib see segada maksimaalselt pingutamast,» tunnistas Sahk.

Teine täiskasvanute tiitlivõistluste uustulnuk, seitsmevõistleja Grit Šadeiko kinnitas, et viimastel treeningutel sujus kõik hästi ning see tekitab võistluse eel hea tunde. «Pärast Eesti meistrivõistlusi tegin paar tõkkejooksu treeningut ja sain sellel alal kindluse tagasi – see muudabki mind positiivseks.»

Eesmärgiks seatud punktisummat ei soostunud Šadeiko avaldama, kuid kinnitas, et soovib EMil parandada isiklikku rekordit.

Konkreetse sihi ütles välja kolmikhüppaja Veera Baranova. «Kvalifikatsiooninorm on küll kõrge, kuid loodan selle täis hüpata ning lõppvõistlusele pääseda. Loodetavasti on ilm korralik ning tormi ei tule,» viitas ta Eesti meistrivõistlustel naiste kolmikhüppe ajal möllanud tormile ja vihmasajule.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles