Petacchi keeldus politsei dopinguküsimustele vastamast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alessandro Petacchi
Alessandro Petacchi Foto: SCANPIX

Tour de France’il rohelise särgi võitnud itaallane Alessandro Petacchi otsustas mitte vastata politsei küsimustele, mis puudutavad tema kodust leitud dopinguaineid.

«Süüdistused on liiga üldised ja seetõttu me küsimustele ei vasta. Tegemist on tavalise kaitsetaktikaga,» selgitas Lampre ratturi advokaat Virgilio Angelini. Samamoodi käitub Petacchi endine meeskonnakaaslane ja lähedane sõber Lorenzo Bernucci.

Uudis, et Itaalia politsei uurib Petacchi tegemisi, tuli esimest korda avalikkuse ette enne Touri 16. etappi. Väidetavalt teadis Itaalia sprinter ise sellest aga juba enne Tourile tulekut. Petacchi kodust leiti keelatud EPO hormooni laadset ainet perfluorokarbonit ja HSA plasmalaiendajat.

36-aastane rattur kinnitas, et pole midagi keelatut tarvitanud ja jätkab võistlemist. Teisipäeval peab Petacchi aga Itaalia olümpiakomiteele juhtunust aru andma.

Vahelejäämise korral ootab Petacchit kaheaastane võistluskeeld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles