Kolmekordne olümpiavõitja tegi 27-aastaselt tippspordiga lõpparve

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thomas Morgenstern tänasel pressikonverentsil.
Thomas Morgenstern tänasel pressikonverentsil. Foto: SCANPIX

27-aastane Austria suusahüppaja Thomas Morgenstern teatas täna, et ta tõmbab tippsportlase karjäärile joone alla.

Morgenstern krooniti karjääri jooksul kolmel korral olümpiavõitjaks ja lisaks võitis ta kaheksa MM-tiitlit. OM-kulla võitis ta 2006. aastal Torinos suurel mäel ning meeskonnavõistluses. 2010. aastal Vancouveris võitis ta kulla meeskonnavõistluses ja tänavu Sotšis teenis ta meeskonnavõistluses hõbemedali.

Tänavu jaanuaris sai Morgenstern tõsise peavigastuse, kui ta kukkus Kulmi lennumäel. Seejärel sai ta siiski kiiresti võistluskonditsiooni ja veebruaris osales ta juba Sotši OMil.

«Lõpetan karjääri ja hüppan edasi uude ellu,» teatas Austria koondisega juba hooajaks ettevalmistust alustanud Morgenstern tänasel pressikonverentsil. Siiski tunnistas ta, et ta ei tundunud end enam hüppemäel mugavalt ja seetõttu oli targem tippspordist taanduda. «Kui olime neli nädalat tagasi Planicas, siis tundsin enne hüpet hirmu, et minu suusaside võib puruneda ja ma võin teha vea. Niimoodi pole mõtet jätkata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles