Tokaitšuki ränk eksimus kinkis Sillamäele olulise võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Sillamäe
Narva-Sillamäe Foto: Pm

Jalgpalli Eesti meistriliiga 31. vooru lõpetasid Ida-Virumaa klubide duelliga Narva Trans ja Sillamäe Kalev. 1:0 võidu sai Sillamäe meeskond, kui 86. minutil saatis vastaste väravavahi Nikita Tokaitšuki jämeda eksimuse tulemusel palli väravasse Andrei Sidorenkov. Sidorenkov tsenderdas ja väravavaht üritas seda püüda, ent lasi palli lihtsalt käte vahelt läbi. Sillamäel on nüüd tabelis 64 punkti, millega asutakse 4. kohal. Liider on Levadia 72 punktiga, Floral on 70 ja Nõmme Kaljul 69 punkti.

Kohtumine on järelvaadatav!

Premium liiga XXXI vooru mäng 27. septembril:

27. septembril kell 19:00 Narva FAMA kunstmurustaadion (Hariduse 22, Narva)

NARVA JK TRANS - JK SILLAMÄE KALEV  0:1 (0:0)

mitteametlik protokoll

Värav: 86. Andrei Sidorenkov

Hoiatused: 43. Viktor Plotnikov, 60. Vladislav Fjodorov, 83. Ilja Osipov

JK Trans: 33-Tokaitšuk, 3-Nesterovski, 4-Avdeev, 8-Jakovlev, 9-Lvov, 10-Škinjov, 11-Osipov, 13-Fjodorov, 14-Plotnikov, 17-Sheviakov, 18-Mihhailov.

Varus: 12-Lissitsõn, 16-Savenkov, 21-Epifanov.

JK Sillamäe Kalev: 16-Lavrentjev, 13-Dubõkin, 5-Cheminava, 3-Dudarev, 4-Sidorenkov, 33-Murikhin (60. 2-Cherkasov), 6-Vnukov, 18-Tjapkin, 11-Mashichev, 9-Silich, 99-Kabaev (69. 17-Kvasov).

Varus: 1-Starodubtsev, 2-Cherkasov, 17-Kvasov, 15-Volkov, 94-Zahovaiko.

Enne mängu:

Trans sai läinud nädalal valusa kaotuse, sest veel 79. minutil oldi Jõhvi FC Lokomotivi vastu 2:1 eduseisus, kuid lõpuks jäädi kohalikule rivaalile 2:3 alla. Võidu korral oleks Trans tõusnud kuuendaks, sest Paide Linnameeskonnal on neist teenitud vaid punkt enam.

Sillamäe Kalevil on sel hooajal tiitli eest raske heidelda, sest liider FC Flora on juba üheksa punkti kaugusel. Kolmandat positsiooni hoidvast Nõmme Kaljust jääb neljandal kohal olev Kalev enne vooru algust aga maha viie punktiga. 31. voorus kohtuvad omavahel just Flora ja Kalju, mistõttu on Sillamäe meeskonnal kohtumisest Narvaga magus punkte napsata.

Viimati oli Kalev võõrsil 2:0 parem Tallinna FC Infonetist. 35. minutil mindi kohtumist 1:0 juhtima, kui liiga suurim väravakütt Jevgeni Kabajev sai kirja tänavuse hooaja 30. tabamuse. 70. minutil oli hea võimalus mänguseis viigistada Infoneti ründajal Manuchol, kuid Mihhail Lavrentjev suutis penalti tõrjuda. Mängu viimase tabamuse eest hoolitses neljandal lisaminutil Aleksandr Volodin. Mõlemad meeskonnad lõpetasdi mängu seejuures kümnekesi.

Meeskonnad on sel hooajal vastamisi olnud liigas kolmel korral ning kõikides mängudes on mõlemad võistkonnad ka väravaid löönud. Ainsa punkti suutis Trans Sillamäelt röövida märtsikuus, kui võõrsil mängiti välja 1:1 viik. Kaks järgmist kohtumist on aga kaotatud 1:4 ja viimati augusti keskel koguni 1:7. Loosi tahtel kohtusid meeskonnad juunikuus ka Evald Tipneri karikavõistluste 1/64-finaalis, kus Sillamäe jäi peale 3:1, kusjuures avapoolaja järel juhtis seda kohtumist 1:0 Trans.

Sillamäe Kalev peab läbi ajama mitme põhimängijata, kuna kaartide tõttu jäävad eemale Daniil Ratnikov, Aleksandr Volodin ning Infonetiga kohtumises punase kaardi teeninud Mindaugas Bagužis. See oli leedukast keskkaitsjale sel hooajal juba kolmas punane kaart. Transi poolt jääb kohtumisest eemale Andrejs Sinicins.

Narva Transi peatreener Aleksei Jagudin: «Eesseisev mäng Sillamäega on meile väga tähtis. Alati on mängud Sillamäega põnevalt kulgenud. Tahame näidata sisukat ja head jalgpalli ning tuua rõõmu meie fännidele.»

Ründaja Artjom Škinjov: «Õhkkond on meeskonnas väga hea ja valmistume mänguks väga tõsiselt. Ees ootamas derbimäng ja sellised mängud on alati rasked olnud. Peame tulema ja võitma, tabelikohtadele vaatamata. Usun, et kõik laabub ja mänguga valmistame rõõmu nii fännidele kui ka endile.»

Sillamäe Kalevi abitreener Vadim Dobiža: «Derbi mängud on alati natuke pingelisemad kui teised, sest võistkonnad lähenevad tihti nendele väga motiveeritult. Aga tahaks taas öelda, et me peame vaatama ainult enda poole ja mängima tulemuse peale. Pole enam jäänud palju mänge ja meil on vaja kasutada iga võimalust punktide korjamiseks.»

Poolkaitsja Nikolai Mašitšev: «Derbimängud on alati rasked ja siia lisandub veel see fakt, et mängida tuleb kunstmurul. Aga võiduretsept on ühene: kui mängime oma stiilis ja kasutame ära kõik võimalused väravate löömiseks, siis suudame saavutada positiivse tulemuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles