Guadeloupesse mängima läinud Raadik: tahtsin sõpradest ja ahvatlustest eemale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Raadik (paremal).
Rain Raadik (paremal). Foto: Liis Treimann

Eesti korvpallikoondise keskmängija Rain Raadik liitus hiljuti Kariibide saarestikus asuva, Prantsusmaale kuuluva Guadeloupe saare klubiga l'EDO. Raadiku ülemineku taga oli Kokkuta Management.

Korvpallur avalikustas nüüd, miks ta otsustas nii eksootilisse kohta mängima minna. «Peamine põhjus, miks ma siia mängima tulin, on see, et saaksin eemale igasugustest ahvatlustest ja sõpradest. Mitte halvas mõttes, mul ei ole halvad sõbrad, aga lihtsalt tundsin, et Eestisse jäädes edasi ei liigu ja oli muutust vaja. Põhirõhku tahangi panna siin jõusaalitreeningutele ja erinevatele harjutustele, mis aitaks mu füüsist parandada,» rääkis mängumees.

«Olles siin kaks nädalat olnud, tunnen, et tegin ainuõige otsuse, kuna läbi ime on jõusaalis käimine mulle meeldima hakanud. Siin ma saan rahulikult omad asjad ära teha, ilma et keegi mind kuhugi kutsuks või peaksin kohe kohe kuhugi tormama.»

Raadiku sõnul on liiga tase korralik, palju rõhku pannakse individuaalsele meisterlikkusele.

«Taseme kohta hetkel suurt hinnangut ei oska anda, kuna olen mänginud kõigest ühe mängu. Selle põhjal võin öelda, et nõrga liigaga tegu pole. Oskasid mängida väga hästi. Siinne liiga on rajatud üsna palju üks-üks mängule ja on väga atleetlik ja jõuline. Usun, et see mööda külge mul maha ei jookse, kuna saangi üks-üks mängu nii kaitses kui rünnakul parandada,» kirjeldas ta sealset taset.

Ainsas peetud kohtumises viskas eestlane Coupe du Conseili karikaturniiril 9 punkti ja aitas meeskonna 80:70 võidule USRi üle. Sellega oli eestlane meeskonna paremuselt kolmas skooritegija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles