Video: sumo suurturniiril oli lähedal viimase saja aasta suurim üllatus

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tokyos toimunud sumo sügisesel suurturniiril oli lähedal viimase saja aasta suurim üllatus, kui Macuuchi divisjonis debüüdi teinud Ichinojo oli kohe lähedal ka turniirivõidule.

Lõpuks sai 21-aastane mongol siiski 13 võidu ja kahe kaotusega turniiril teise koha. Esikoha teenis aga 14 võidu ja ühe kaotusega yokozuna Hakuho, kellel on nüüd koos 31 turniirivõitu. Esikohta otsustanud duell oli kavas võsitluste eelviimasel päeval, kus jäi peale 29-aastane Hakuho, kirjutab Japan Times.

Tiitlite osas on kõigi aegade rekordiks 32, sellise saavutuseni jõudis legendaarne yokozuna Taiho. Hakuho jagab praegu kõigi aegade arvestuses Chiyonofuji’ga teist kohta.

Teise koha saavutanud Ichinojo teenis turniiril aga auhinnad silmapaistva maadluse ning tugeva võitlusvaimu eest. Siiski jäi tal lõpuks napilt puudu, et saada viimase saja aasta jooksul esimeseks debütandiks, kes jõudnud kohe turniirivõiduni. Siiski suutis Ichinojo lõppenud turniiril ühe yokozuna alistada, kui tema jõud käis üle Kakuryu’st. Viimati suutis debütant yokozuna alistada 41 aastat tagasi.

Ühes kategoorias teeb Ichinojo siiski juba ka Hakuhole silmad ette. Kui meeste pikkus on enam-vähem võrdne (Ichinojo 192 cm ja Hakuho 193 cm), siis kehakaalu osas on noorem mees oma 199 kg kindlalt kaalukam mees (Hakuho kaalub 157 kg).  

Hakuho ja Ichinojo vaheline matš:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles