Baranova jaoks tähendab kolmikhüpe pidupäeva

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veera Baranova
Veera Baranova Foto: Mihkel Maripuu

Kergejõustiku EMil Barcelonas kolmikhüppes 16. koha saanud Veera Baranova ei pääsenud küll lõppvõistlusele, ent oli oma hüpetega ikkagi rahul.


«Minu kohta on tulemus hea,» sõnas 13.97 hüpanud Baranova. «Olen jõudnud stabiilselt 14 meetri joone tasemele.

Siin oli väga hea rada ning ma tõesti tahtsin rekordit hüpata, aga viimasel katsel pingutasin pisut üle – pean oma hüpet rohkem kontrollima. Seda tuleb alles õppida.»

Baranova saavutaski oma parima esimesel katsel, kui loodus pakkus talle ideaalseid tingimusi – jalg sattus täpselt pakule ning tugi oli ka neli meetrit sekundis puhunud taganttuulest.

Barcelona EM oli Baranovale karjääri teine tiitlivõistlus, ent neli aastat tagasi Göteborgis peetud EMiga võrreldes jättis seekordne üritus talle palju positiivsema mulje. «Mul oli võistluse ajal väga hea tuju.

Kahju vaid, et natukene jäi edasipääsust puudu. Aga ma ei ole kurb ning usun, et mu treener ei kurvasta samuti,» rääkis Katrin ja Toomas Klaubi juhendamisel harjutav naine.

Pärast lapse sündi pööras Baranova oma sportlasteel uude suunda – kolmikhüppetreening asendus mitmevõistlejale omase harjutamisega. Samas vaimus tahab ta tulevikuski jätkata. «Selgus, et mul pole vaja trennis väga palju hüpata.

Seepärast teen hoopis rohkem lõigutrenni ja muid harjutusi,» kirjeldas Baranova. «Sellise trenniga tekib mul igatsus kolmikhüppe järele ning tunnen heameelt, kui treener lubab mul seda teha.»

Kuigi Baranova loodab jõuda uuele tasemele kolmikhüppes, on tal oma eesmärgid ka seitsmevõistluses. «Tahan tõugata kuuli kümme meetrit ja visata oda rohkem kui praegu,» tunnistas ta naerdes. Just nendel aladel on ta mitmevõistluses näidanud alamõõdulisi tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles