Šadeiko pidas enne võistlust vaikse sünnipäeva

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulitõuge röövis Grit Šadeikolt punkte.
Kuulitõuge röövis Grit Šadeikolt punkte. Foto: Mihkel Maripuu

Seitsmevõistleja Grit Šadeiko alustas Barcelona EM-võistlust küll hea tõkkejooksu ja kõrgushüppega, ent laskis nigela kuulitõukega varem kogutud plusspunktid käest.

Kolme ala järel oli tal koos 2449 silma ning oma rekordigraafikule kaotas ta 14 punktiga.
Postimehe trükkiminekuks polnud päeva neljas ala 200 m jooks veel alanud.

Kahe ala järel ajakirjanikega vesteldes oli Šadeiko rahul. «Tunne on hea ja võib öelda, et tulemused on päris normaal­sed,» lausus ta. «Tõkkejooksus sain elu teise tulemuse.

Siin on väga hea rada, mis kohe viskab – harjumine võttis aega, ent sain soojendusväljakul paar korda proovida. Kõrgushüppes oleks soovinud ületada ka 1.74. Kahjuks ei tulnud see välja.»

Päev enne elu seni kaalukaimat jõuproovi pidas Šadeiko oma 21. sünnipäeva. «See möödus nii vaikselt, et päeva erilisusest ei saanud arugi,» tõdes ta.

Päris tähelepanuta ta siiski ei jäänud – hommikul tõid talle hotelli lillekimbu Barcelonasse tütre võistlust jälgima tulnud vanemad, mobiiltelefoni tuli aga õnnitlussõnumeid sõpradelt.

Kolme ala järel juhtis britt Jessica Ennis 3022 punktiga, ukrainlannast olümpiavõitjal Natalja Dobrõnskal oli koos 3011 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles