Fotod: rajatraktorile otsa sõitnud Jules Bianchi sai Jaapani GPl raskelt vigastada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marussia sõitja Jules Bianchi sattus Jaapani vormel-1 etapil raskesse avariisse.
Marussia sõitja Jules Bianchi sattus Jaapani vormel-1 etapil raskesse avariisse. Foto: SCANPIX

Jaapanis peetud vormel-1 etapil tegi raske avarii Marussia sõitja Jules Bianchi, kes sõitis mõned ringid enne võistluse lõppu rajalt välja kohas, kus hetk varem oli eksinud Sauberi sõitja Adrian Sutil.

Sündmuskohalt saabunud esmaste teadete kohaselt põrkas Bianchi kokku Sutili autot rajapiirete taha toimetanud traktoriga. Sõit lõpetati punaste lippudega, Bianchi toimetati esmalt Suzuka raja meditsiinikeskusesse ja seejärel oli juba ootel helikopter, et prantslane haiglasse lennutada.

«Paistab, et ta sõitis nina ees täpselt traktori alla. Lehvisid küll kahekordsed kollased lipud ja ehk oleks pidanud veidi ettevaatlikum olema... Halbade asjaolude kokkulangemine,» võttis Suzuka rajal FIA kohtunikuna töötanud endine Soome vormel-1 sõitja Mika Salo õnnetuse MTV Spordile antud intervjuus kokku. «Teame vaid, et ta sai kõva löögi vastu pead ja ta viidi haiglasse. Rohkem mul praegu infot pole – kui haiglast midagi öeldakse, siis saame teada,» tõdes Salo.

Kui esmalt levis info, et Jaapanile läheneva taifuni tõttu keeruliseks muutunud ilmaolud ei lubanud kopteril õhku tõusta, siis täpsustatud andmetel viidi Bianchi kümnekonna kilomeetri kaugusel asuvasse Mie haiglasse helikopteri asemel kiirabiautoga siiski arstide otsusel. FIA ametliku kinnituse kohaselt oli prantslane teadvuseta. Ferrari tiimiga tihedalt seotud Bianchi juures viibivad ajakirjanduse andmetel teiste seas Felipe Massa, Ferrari tiimijuht Marco Mattiacci ja Marussia meeskonna juht Graeme Lowdon.

Sõitja isa Philippe'i sõnul opereerisid arstid tema pojal ajuverevalumit, vahendab Prantsuse ajaleht L'Equipe. Uusi uudiseid pole 25-aastase Bianchi seisundi kohta ilmselt oodata enne kui alles 24 tunni pärast.

«Jules eksis täpselt samamoodi nagu mina. Samasugune avarii, aga teistsugune tulemus. Olukord on kriitiline, aga ta on heades kätes. Seisin õnnetuse hetkel sealsamas. Aga ma ei taha üksikasjadest rääkida,» vahendab The F1 Times vahetult enne Bianchi avariid oma autost välja pääsenud Sutili sõnu.

Sutil lisas, et tema arvates pidanuks kohe pärast tema avariid rajale tulema turvaauto. «Kogu lugupidamise juures on see siiski üks raja ohtlikumaid ja keerulisemaid kurve. Kui vihma sajab, suureneb oht veelgi... ütleme nii, et selles kurvis toimunud avarii korral oleks võib-olla pidanud kohe mõtlema turvaauto rajale toomisele,» lausus Sutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles