Asmer sai Eesti meistrivõistluste etapil üheksanda koha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Asmer
Marko Asmer Foto: Toomas Vabamäe

Laupäeval, 31. juulil peeti Hiiumaal Käinas Eesti kardisõidumeistrivõistluste kuues etapp. Võistlustules oli ka Marko Asmer, kes pidi Rotax DD2 klassis leppima üheksanda kohaga.

Rotax DD2 võistlusklassi osalejate koosseis oli reedese võistlusega võrreldes veelgi esinduslikum, sest starti tuli ka 2005. aasta maailma karikavõitja Kenneth Hildebrand.

Seda märkimisväärsem on fakt, et 16-aastane Georg Vann suutis märksa kogenumate konkurentide ees oma reedest finaalivõitu korrata – ainsana kõigis kaheksa võistlusklassi peale.

Georg juhtis kõigi aegade kõige kõrgetasemelisemat Eestis peetud kardivõidusõitu algusest lõpuni, ehkki tõrkuva käigukasti tõttu jõudsid jälitajad kahel korral talle lausa kannule.

Lätlane Martinš Lapinš hoidis sama kindlalt teist kohta, kuid sõidu lõpuosas hakkas Antti Rammo talle üha lähemale nihkuma ja viimasel ringil surus end ka mööda.

Neile järgnesid Madis Laiv, Mario Vendla, Kenneth Hildebrand ja Tõnis Liigmann. Reedel teise kohaga lõpetanud Marko Asmer sattus eelfinaalis stardiavariise, finaalis aga jukerdas tema kardil mootor ning Marko pidi leppima üheksanda kohaga.

EMV tabelit juhib Georg Vann Mario Vendla ja Mihkel Maltna ees.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles