Maailmakuulus firma proovis Jules Bianchi õnnetusest kasu lõigata

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi.
Jules Bianchi. Foto: SCANPIX

Eilsel vormel-1 sarja etapil Jaapanis sattus raskesse õnnetusse Marussia meeskonna sõitja Jules Bianchi. Maailmakuulus logistikafirma DHL tahtis oma Facebooki kodulehel avaldada Bianchile toetust, kuid sattus hoopis inimeste pahameeletormi kätte.

Bianchi sattus eilsel etapil õnnetusse, kui tema masin kaotas juhitavuse ja kihutas otsa rajatraktorile, mis oli parajasti ära transportimas rajapiirdesse sõitnud Adrian Sutili masinat. Bianchi viidi raskes seisus haiglasse, kus talle tehti operatsioon. Viimase info kohaselt on Marussia prantslasest sõitja kriitilises, kuid stabiilses olukorras.

Kui vormeli- ja ülejäänud spordimaailm on Bianchi õnnetusele reageerinud kaastundlikult, siis maailmakuulus logistikafirma DHL proovis samuti oma Facebooki lehel prantslasele toetust avaldada. «Võigas õnnetus Jaapanis. Jules Bianchi võitleb oma elu eest. Kui vajutate sellele postitusele «Like», siis saadate Julesile oma tervitused ja soovite talle kiiret paranemist,» seisis DHLi Facebooki lehele tehtud postituses.

Kuulsa logistikafirma ettevõtmine sai aga tagasilöögi, kui inimesed hakkasid DHLi postituse tõttu kritiseerima, sest saadi aru, et selline klikkide kogumine parandab DHLi lehekülje külastatavust, vahendas väljaanne Metro.

Õigepea eemaldas DHL postituse oma lehelt ja esitas vabanduse. «Tuginedes pühapäeval Jules Bianchi kohta tehtud postitusele saadud tagasisidele, oleme postituse eemaldanud ja tahaksime vabandada solvamise eest. Tahaksime selgitada, et me ei palunud inimestel «like»'ida meie lehekülge, vaid ainult fotot ja see polnud mõeldud meie lehekülje promomiseks, vaid oli Jules Bianchile suunatud toetusžest, mille aluseks on meie pikaajaline koostöö F1 sarjaga,» seisis selgituses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles