Tour de France´i võitja lõpetab 29-aastaselt sportlaskarjääri

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Schleck.
Andy Schleck. Foto: SCANPIX

2010. aastal Tour de France´i võitnud Andy Schleck otsustas vigastuse tõttu vaid 29-aastaselt sportlaskarjäärile joone alla tõmmata.

«Olen ääretult pettunud, et pean karjääri niimoodi lõpetama,» sõnas Luksemburgi sportlane tänasel pressikonverentsil. «Rattasport on nii pikka aega olnud mu elu keskmeks ja nüüd pean välja mõtlema, mida oma eluga edasi teha.»

Schleck kukkus selle aasta Prantsusmaa velotuuril ning vigastas tõsiselt põlvesidemeid. Mõned aastad tagasi sai ta kukkudes ka tõsise puusavigastuse, misjärel ei suutnud enam varasemale tasemele tõusta.

«Tahaksin jätkata, ent mu põlv ei võimalda seda teha. Ma ei tahtnud uue ja veel tõsisema vigastusega riskida. Olen taastumisel väga palju vaeva näinud, kuid mõistsin, et targem on lõpetada,» lisas ta.

Schleck krooniti 2010. aastal Tour de France´i võitjaks pärast Alberto Contadori dopinguga vahele jäämist. 2009. ja 2011. aastal sai ta maailma mainekamal velotuuril teise koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles