Foto: Leedu suurim leht uuris Eesti tausta meistriliigas mängivalt kaasmaalaselt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu suurima päevalehe Lietuvos Rytas tänane spordikülg.
Leedu suurima päevalehe Lietuvos Rytas tänane spordikülg. Foto: Kristjan Jaak Kangur

Leedu suurim ajaleht Lietuvos Rytas on oma tänases numbris mängule Eestiga pühendanud terve külje (sama plju kui korvpallile ehk pool oma päevasest mahust). Peamiselt kirjeldab artikkel pealkirjaga «Eesti jalgpalli viib edasi kannatlikkus» aga Eesti jalgpalli ajalugu ning teekonda praeguse seisuni.

Mängule endale pühendatakse seejuures üsna vähe juttu, eraldi on välja toodud Magnus Pehrssoni tsitaat: «Ma ei kavatse raisata aega ja energiat kunstmurul mängimisele. Oli juba ammu teada, millisel kattel Vilniuses mängime.»

Luureinfot on leedukad ammutanud kaasmaalaselt, Meistriliiga mulluses pronksimeeskonnas Sillamäe Kalevis pallivalt keskkaitsjalt Mindaugas Bagužiselt. Kaitsja sõnul mõistavad nii Eesti kui ka Leedu, et vastane on alistatav nign seega ootavad mõlemad pooled tänasest mängust võitu ja kolme punkti. Eesti ohtlikumate mängijatena märgib Bagužis ära nii Konstantin Vassiljevi kui ka Meistriliigast talle tuttava Rimo Hundi.

Tänaõhtuse tulemuse ennustamisel jääb Bagužis patrioodiks. „Pakun Leedu 2:1 võitu, sest kui võidame, on mul Eesti klubis kohe lõbusam olla,» naerab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles