Staadionil viibinud naised põhjustasid Saudi Araabias pahameelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Erik Prozes

Saudi Araabia jalgpallis on puhkenud vaidlused pärast seda, kui internetis hakkas levima video sellest, kuidas Aasia Meistrite liiga mängu ajal kaks naist tribüünil veale reageerisid.

Saudi Araabia klubi Al Hilal jõudis tänavu Aasia tähtsaima klubisarja otsustavate kohtumisteni, kuid kahemängulise finaali eel on mängijate ja klubi asemel riigi meedias keskendutud vaidlusele, kas naised peaks staadionil olema või mitte, vahendab Soccernet.ee.

«Naisi ei huvita jalgpall, nii et miks nad staadionile mängu vaatama lähevad,» teatas üks kommenteerija netiportaalis uudise all, mis oli kogunud üle 1000 kommentaari.

Teine lisas: «Kas sellel naisel meest pole? Tema koht on kodus.»

Samas oli ka neid, kes nägid selles põhjust rääkida naiste õigusest Saudi Araabias: «Muidugi see daam võib jalgpallimängul käia ning häbi teile kõigile, kes ütlete talle või teistele naistele, mida nad teha võivad ja mida nad teha ei või.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles