Šišov võib vajadusel FIFAst abi otsida

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise kaitsemängija Tihhon Šišovi tulevik on praegu lahtine.
Eesti jalgpallikoondise kaitsemängija Tihhon Šišovi tulevik on praegu lahtine. Foto: Reuters/ScanPix

Eesti jalgpallikoondise kaitsja Tihhon Šišov, kes siirdus talvel Aserbaidžaani klubi Lankarani Hazari ridadesse ning sõlmis nendega kahe aasta pikkuse lepingu, harjutab taas endise tööandja Tallinna Levadia juures.


Siiski pole kõik nii lihtne ning kaitsja ei oska esialgu oma tuleviku kohta midagi konkreetset öelda.
«Mina ise ei soovinud klubist (Lankarani Hazar – toim) lahkuda. Nad tahtsid minust loobuda ning väidavad, et mind pole enam vaja,» sõnas Šišov, keda seob meeskonnaga veel pooleteiseaastane leping. «Olen kuulnud erinevaid kuulujutte, kuid täpselt ei tea, miks minust loobuti. Saan praegu ainult trenni teha, kuid kellegi eest mängida ei tohi.»

Selleks, et kaitsja saaks hakata endale uut koduklubi otsima, on vaja aseritelt kätte saada vajalikud paberid.
«Rääkisin klubi juhtkonnaga, et tulen kohale ja teeme asjad selgeks, kuid nad ei soovinud seda. Ma ei ole saanud nende käest tagasi kõiki vajalikke dokumente ning seega olen nagu õhku rippuma jäänud ja ei saa kuhugi edasi liikuda,» selgitas Šišov tekkinud ebameeldivat situatsiooni.

Praeguseks on koondislane ka olukorra lahendamiseks vajalike ametimeeste käest abi otsinud. «Nüüd ajan neid asju juristiga. Saatsin klubile kirja ning nad peavad sellele nädala jooksul vastama. Kui nad midagi teada ei anna, siis tuleb olukorra lahendamiseks minna FIFAsse (Rahvusvaheline Jalgpalliliit – toim). Vastuse korral tuleb vaadata, mis edasi saab,» täpsustas kaitsja.

Seni kuni Šišov ei saa ühtegi klubi esindada, harjutab ta koos oma endise tööandja Levadiaga. «Praegu teen trenni, et olla Eesti koondise järgmisteks mängudeks heas vormis,» lisas mängumees.

Samas on Šišov sarnases olukorras olnud ka varem. 2009. aasta jaanuaris teatati, et kaitsja liitub ungarlaste Györi ETOga, kuid juba paar päeva hiljem andis Ungari klubi teada, et Šišovi teeneid ei vajata. Seejärel pöördus mees pärast mõningast segast perioodi taas Levadia ridadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles