FIA meditsiinipealik: Bianchit ei saanud helikopteriga haiglasse viia

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jules Bianchi.
Jules Bianchi. Foto: SCANPIX

Möödunud pühapäeval vormel-1 sarja Jaapani etapil raske avarii teinud ja endiselt haiglas koomas viibiva Jules Bianchi õnnetuse kohta selgus uusi detaile, kui F1 sarja meditsiinipealik Jean-Charles Piette selgitas, miks ei viidud Marussia sõitjat haiglasse kopteriga.

Bianchi kaotas pühapäevasel etapil oma masina üle kontrolli ja sõitis otsa rajatraktorile, mis transportis ära Adrian Sutili masinat. Raske avarii üle elanud Bianchi viidi Jaapanis Yokkaichi haiglasse kiirabibussi, aga mitte kopteriga.

«Kui Julesi õnnetus juhtus, ütles meditsiinilise osakonna juhataja, et helikopter saaks sel hetkel küll startida, aga haigla juures maanduda ei saa,» selgitas Jaapanis valitsenud keerulisi ilmastikuolusid Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) meditsiinipealik Jean-Charles Piette. «Politseieskordi saatel kestis sõit haiglasse 32 minutit,» lisas Piette.

Bianchi perekond teatas sel nädalal, et prantslasel diagnoositi raske ajukahjustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles