Hodgson: Eesti koondis on 22 aastaga teinud meeletu arengu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa koondise peatreener Roy Hodgson lausus enne homset EM-valikmängu Eestiga, et oleme viimase 22 aasta jooksul arengus meeletu sammu edasi teinud.

«Eesti kohta võin öelda, et pean neist lugu. Alates sellest ajast, kui teid 1992. aastal siin Tallinnas nägin, olete läbi käinud meeletu tee ja arenenud märkimisväärselt, eriti viimastel aastatel. Teame, et teil on kogenud ja andekad mängijad,» meenutas inglaste juhendaja Eesti taasiseseisvumise järgset esimest ametlikku valikmängu, kui Kadriorus kaotati 0:6 Šveitsile. Hodgson oli toona Šveitsi peatreener.

Eestit kergelt ei võeta ning meie mänguga ollakse vägagi kursis. «Alates sellest, kui teadsime, et mängime Eestiga, on meil olnud skaudid igal teie kohtumisel. Sloveenia mängul oli lausa kaks skauti. Meil puudub võimalus vabandusteks, et me ei teadnud Eesti kohta seda või teist,» sõnas Hodgson.

Inglastel endal homse mängu eel muresid pole. «Kõik on terved. Kahe mängu vahel oli küll väiksevõitu ajavahemik, kuid õnneks ei saanud meil keegi eelmises mängus San Marinoga vigastada. Väike väsimus on – see tuleb sellest, kui valdad 90 minutit palli,» sõnas Hodgson. «Et me täna Tallinnas ei treeninud, pole tingitud platsist – selle headuses me ei kahelnud ja see ongi väga hea. Küsimus on pigem meie aja- ja reisikavas,» lausus peatreener.

Inglased viibisid Lilleküla staadionil täpselt ettenähtud aja, 15 minutit, sisustades selle murul seismisega. Inglismaa ajakirjanikud pärisid, kas Hodgson võiks öelda, millest käis jutt noore ründaja Raheem Sterlinguga. «Võiksin, aga ei kavatse,» muigas peatreener vastuseks. «Ja see pole ju haruldane, et ma mängijatega räägin! Meeskonnale pole ma veel jõudnud öelda, kes homme mängib, seega ei saa ka praegu seda teile avaldada. San Marino vastu platsile tulnud vahetusmehed tegutsesid väga hästi ja nii see peakski olema. Sellist sorti peavalu on okei.»

Hodgsonilt uuriti, kas inglaste jaoks oleks realistlik võita tsüklis kõik kümme mängu, «Miks mitte seda eesmärgiks panna, aga see on raske. Realistlikum on ehk panna endale siht mitte kordagi kaotada,» arvas Hodgson.

Inglismaa meedias on kahe võidu järel juba leitud, et nõrkade vastastega mängimine on mõttetu ning nood peaksid esmalt kohtuma omavahelisel turniiril. «Eelkvalifikatsioon on korraldajate küsimus. Ma olen varemgi öelnud, et see pole minu asi. Aga see tekitaks palju logistilisi probleeme. Ning ka moraalseid – miks peaks üks riik olema kehvem kui teised?» arvas Hodgson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles