Tartu hokimeeskond jättis kahele EMV mängule ilmumata ja sai karistada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki.
Jäähoki. Foto: SCANPIX

Eesti Jäähoki Liit otsustas karistada Tartu meeskonda Kalev Välk kahe kaotuse ja rahatrahviga, kuid jätta meeskond Eesti meistrivõistlustelt eemaldamata. Kalev Välk ei ilmunud 4. ja 11. oktoobril toimuma pidanud liigamängudele Pantri ja Vikingi meeskondadega.

Kalev Välk sai mõlema kohtumise eest tabelisse 0:5 kaotuse. Lisaks karistati neid mõlemale mängule ilmumata jätmise eest 750 euro ehk kokku 1500 euro suuruse rahatrahviga. Alaliit otsustas samas mitte rakendada meistriliiga juhendi punkti 10.5, mis näeb ette, et kaks loobumiskaotust lõpetavad automaatselt meeskonna osalemise Eesti meistrivõistlustel.

«EJHL eesmärgiks ei ole hoki väljasuretamine ühes Eesti piirkonnas, milleni viiks Tartu Kalev Välgu eemaldamine meistrivõistlustelt,» märkis jäähokiliit oma kodulehel avaldatud otsuses. «Juhatus tunnistab, et meistrivõistluste kalender oleks võinud olla avaldatud varem kui 2 nädalat enne EMV algust. Samas ei saa nõustuda Tartu Kalev Välk manageri Oleg Litvjakovi väitega, et ta ei teadnud EMV algusest. O. Litvjakov on ise EJHL juhatuse liige, ehk ta on positsioonis, kus ta ise mõjutab ja osaleb otsuste tegemist. Samuti olles hoki juures juba enam kui 20 aastat, ei ole loogiline arvata, et EMV algaksid mingil erineval ajal kui kõik eelnevad 19 aastat.»

Eesti meistrivõistlustel osaleb sel hooajal viis klubi, tabeliliider on mõlemad senipeetud mängud võitnud Viking. PSK on võitnud oma ainsa kohtumise, Pantril on kirjas võit ja kaotus ning Viru Sputnikul üks kaotus. Kalev Välk on kahe tehnilise kaotusega tabeli viimasel real.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles