Ajakirjanik: Schumacheri ajuvigastuse põhjustas kiivrikaamera

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Prantsuse vormel-1 ajakirjanik Jean-Louis Moncet lausus kodumaisele raadiojaamale, et detsembri lõpus Alpides suusamäel raskelt kukkunud ja ränki peavigastusi saanud seitsmekordse maailmameistri Michael Schumacheri traumade põhjuseks oli kiivri küljes olnud kaamera kinnitus.

«Michaeli probleeme ei põhjustanud kukkumine ise, vaid tema kiivri küljes olnud GoPro kaamera kinnitus. See tingiski ajuvigastused,» sõnas Moncet raadiojaamale Europe 1. Seni on aga ebaselge, kust prantslase väited pärinevad. Kui esialgu lisati, et Moncet sai oma info Schumacheri poja Mickiga vesteldes, siis peagi vastas ajakirjanik sellele omapoolse Twitteri-postitusega: «Lõpetage spekulatsioonid. Ütlesin, et nägin Mick Schumacherit. Ma ei öelnud, kus, samuti ei öelnud ma, et rääkisin temaga või tegin temaga intervjuu. Kas on selge?»

Nii või teisiti on Moncet väljaütlemised mõjunud väga halvasti GoPro firmale, mille aktsiate väärtus langes esmaspäeval pärast uudiseid koguni 16 protsenti. Schumacher sai kukkumise tagajärjel ajuverejooksu ning selle põhjusena kahtlustati juba varemgi kiivri külge kinnitatud kaamerat. Moncet on aga esimene, kes vastava süüdistuse nii otsesõnu välja öelnud.

«Püüame Jean-Louis Moncet esialgse väljaütlemise kohta rohkem infot saada. Tema tänane postitus Twitteris annab mõista, et need kommentaarid ei pruugi pärineda Schumacheri pereliikmetelt,» märkis GoPro kõneisik Jeff Brown Reutersile saadetud vastuses. GoPro kaamerad on saanud viimastel aastatel ekstreemspordiga tegelejate seas ülipopulaarseks. Samuti langesid uudise järel teiste seesuguseid kaameraid tootvate firmade aktsiad, ehkki väiksemas ulatuses.

Pärast õnnetust kunstlikku koomasse viidud Schumacher lubati kaks kuud tagasi Lausanne’i taastusravikliinikust kodusele ravile, kus tema tarbeks ehitati spetsiaalne ravisviit. Hiljuti sakslast vaatamas käinud FIA presidendi Jean Todti sõnul teeb Schumacher paranemisel küll pidevaid edusamme, kuid taastumiseni on veel pikk maa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles