Balta sai enesekindluse tagasi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta 200 meetri jooksus.
Ksenija Balta 200 meetri jooksus. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast Barcelona EMi kaugushüppe lõppvõistluselt kõrvalejäämist tekkis Ksenija Baltal veelgi suurem tahe näidata, et ta on võimeline kaugele hüppama ja et ettevalmistuses pole midagi valesti tehtud.


«Ma usun, et Rakvere staadionil ma tegingi seda. Ma näitasin, et suudan kaugele hüpata,» rääkis 6.73ga võidutsenud Balta. Avakatsel tulemuseta jäänud sihvakas piiga hüppas teises voorus 6.60, kolmandas aga astus ülinapilt üle. Kuigi Balta jõudis pika katse järel juba juubeldada, tõstis kohtunik väikse pausi järel siiski punase lipu. «Ma ei tea kohe, mis mul nende pakkudega on – ei vea nendega üldse!» sõnas Balta, kes ka Eesti meistrivõistlustel väga pika hüppe napilt üle astus. «Eilne katse oli ka väga korralik. Ikka pikk hüpe!»

Pärast seda katset hüppas Balta veel 6.61, 6.36 ja 6.73. «Napilt üleastutud katse järel oli emotsionaalselt raske end koguda, kuid ma suutsin seda siiski teha. See võistlus andis enesekindlust juurde. Pärast ebaõnnestunud EMi tundsin, et pean end tõestama ja näitama, et suudan kaugele hüpata,» rääkis Balta, kes sai selle tulemusega ka kindla alavõidu.

Naiste kaugushüppes oli teine venelanna Tatjana Voykina 6.60ga ja kolmas tema kaasmaalane Irina Melešina 6.57ga. Kaire Leibak hüppas 5.99 ja oli kuues.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles