Allar Pent saavutas Hollandi meistrivõistlustel teise koha

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allar Pent.
Allar Pent. Foto: Erakogu

Boekeli krossirajal sõideti Hollandi juunioride motokrossi meistrivõistluste viieteistkümnes ja ühtlasi ka viimane etapp, kuhu eestlastest läks poodiumikohta nõudlema 65cc suurte ratastega klassis terve pika ja raske hooaja kaasa teinud Allar Pent. Kokkuvõttes sai Pent teise koha.

Võistluspäeva alustas Pent hästi, kui ta sõitis kvalifikatsioonis välja kolmanda ringiaja. Esimeses sõidus ei saanud Pent stardist hästi minema, kuid tegi ülejäänud sõidu jooksul head tempot ja lõpetas sõidu Eloy van Rijkevorseli järel teisena. Kolmandana ületas lõpujoone Scott Smulders, kes oli eestlase suurim konkurent meistrivõistluste teisele kohale. Sarja kindel liider Kay Karssemakers tegi sõiduvea ja oli alles 12. Teine sõit kulges eestlasele analoogselt esimesele, kuid seekord ta enamat kolmandast kohast ei suutnud. Karssemakers selles sõidus ei eksinud ja võttis veenva võidu van Rijkevorseli ees.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai etapivõidu 195 punkti kogunud van Rijkevorsel, kes edestas teise koha saanud Penti 9 ja Karssemakersit 19 punktiga. Hooaja kokkuvõttes saavutas peale kahe nõrgima sõidu punktide maha arvamist Karssemakers (2709 p), Pent saavutas kindlalt 2608 punktiga hinnatava teise koha ning kolmandana lõpetas aasta Smulders, tema kaotas eestlasele lõpuks 128 punktiga.

«Mina olen samuti õnnelik oma tulemuse üle, vaatamata teisele kohale kokkuvõttes. Sain selle pika hooaja jooksul väga palju kogemusi uutel radadel ja uutes oludes sõitmisel. Lisaks tekkisid uued tuttavad ja konkurendid ning reisimist oli samuti palju. Ühesõnaga oli väga põnev ja emotsionaalne aasta!,» rääkis Pent.

«Uuel hooajal tahan kindlasti võimaluse korral Hollandis jätkata, aga nüüd juba 85cc klassis. Suur tänu kõikidele abistajatele ning toetajatele Eestist, Hollandist, Belgiast ja Lõuna-Aafrika Vabariigist. Eriti suur tänu läheb muidugi minu emale, isale, nooremale õele ja vennale!» lisas Pent, kes peab sellel aasta veel vähemalt ühe korra Hollandisse sõitma, kui 1. novembril toimub sealse hooaja pidulik lõpetamine ja auhindade üleandmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles