Skandaal: mainekas ajakirjanik valetas Schumacheri õnnetuse põhjuse kohta

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher.
Michael Schumacher. Foto: SCANPIX

Viimase nädala jooksul korduvalt meedias sõna võtnud Prantsuse vormel-1 sarja asjatundjast ajakirjanik Jean-Luis Moncet on tagasi võtnud kogu oma jutu, mida ta raskest õnnestusest ja pikaajalisest koomast terveneva vormelilegendi Michael Schumacheri tervise ning õnnetuse põhjustanud kaamera kohta rääkis.

Vähem kui nädal tagasi väitis Moncet, et on vestelnud Schumacheri poja Mick Schumacheriga, kes kinnitas, et tema seitsmekordsest maailmameistrist isa terveneb vaikselt. Mõned päevad hiljem lükkas Moncet selle jutu aga oma Twitteri kontole tehtud postitusega ümber: «Lõpetage spekulatsioonid. Ütlesin, et nägin Mick Schumacherit. Ma ei öelnud, kus, samuti ei öelnud ma, et rääkisin temaga või tegin temaga intervjuu. Kas on selge?»

Lisaks väitis aga Moncet ka seda, et uue info valguses on Schumacheri suusaõnnetuse põhjuseks leitud olevat tema pea külge kinnitatud GoPro kaamera. «Michaeli probleeme ei põhjustanud kukkumine ise, vaid tema kiivri küljes olnud GoPro kaamera kinnitus. See tingiski ajuvigastused,» teatas Moncet mõned päevad tagasi raadiojaamale Europe 1.

Nüüdseks on aga Moncet väitnud, et ka see info on väär. «GoProst rääkimise taga ei olnud mingeid uudiseid, see oli vaid minu arvamus,» ütles Moncet.

Prantsuse ajakirjaniku väite tõttu langesid aga GoPro aktsiad ligikaudu 16 protsenti ja nüüd võib firma Moncet' kohtusse kaevata, GoPro esindaja kinnitas uudisteagentuurile Reuters, et nad arutavad juhtunut ja võivad esitada tsiviilhagi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles