Pistoriuse advokaat: minu klient langes vanglas ähvarduste ohvriks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius.
Oscar Pistorius. Foto: SCANPIX

Täna jätkus Lõuna-Aafrika Vabariigi kuulsa paraolümpiasportlase Oscar Pistoriuse protsess, mille käigus määratakse talle karistus oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi ettekavatsemata tapmise eest. Kohtu ette astus täna tunnistajana riikliku vanglaameti esindaja, kelle tunnistuse abil püüdis Pistoriuse advokaat tõestada, et paraolümplane on sattunud vanglas tegutseva kamba ähvarduste ohvriks.

Lõuna-Aafrika Vabariigi vanglaameti esindaja Zac Modise käis täna tunnistajapingis ning Pistoriuse advokaat Barry Roux vihjas teda küsitledes kohalikele uudistele, mille järgi on Lõuna-Aafrika vanglas tegutseva kamba «26» liider pussitanud varasemalt mitmeid oma kaaslaseid ning see võib vangistuse määramise korral juhtuda ka Pistoriusega. «Need, kes arvavad, et nad tulevad siia (vanglasse- toim.) ja elavad kui kuningad, tuuakse kiirelt maa peale tagasi,» selgitas Modise vanglas valitsevat olukorda.

Samas kui Pistoriuse advokaat küsis otse, kas kuulsat paraolümpiasportlast on ähvardatud, vastas Modise eitavalt.

Oma tüdruksõbra Reeva Steenkampi surnuks tulistanud Pistoriust võib ettekavatsemata tapmise eest oodata maksimaalselt kuni 15 aasta pikkune karistus, kaitseadvokaat nõuab mehele aga kolme aasta pikkust koduaresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles