Kotšegarov tuli poolpika triatloni EMil viiendaks

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirill Kotšegarov.
Kirill Kotšegarov. Foto: Priit Simson / Postimees

Hispaanias Mallorcal toimunud poolpika triatloni Euroopa meistrivõistlustel tegi eestlastest kaasa Kirill Kotšegarov, kes lõpetas jõuproovi viienda kohaga. Ajaga 4:15:19 finišeerinud Kotšegarovil jäi medalist puudu minut ja 4 sekundit.

Otsus poolpika triatloni EMil osaleda tuli Kotšegarovil vastu võtta olude sunnil. Veel mõni nädal tagasi oli tema peamiseks eesmärgiks teha hea tulemus Ameerika Ühendriikides toimuma pidanud Lake Tahoe Ironmanil, kuid sealsetest metsapõlengutest tingitud õhureostus lõpetas oodatud võistluse vaid mõni minut enne eliitgrupi starti.

Vaatamata planeeritust poole lühemale võistlusmaale tegi Kotšegarov Mallorcal korraliku võistluse. 1,9 km pikkuse ujumisetapi 32. lõpetanud eestlane asus kuivale maale jõudes kiiresti oma positsiooni parandama. Olles esmalt end rattasadulas üheksandaks pedaalinud, tõusis ta poolmaratoniga veel neli kohta, lõpetades võistluse üldkokkuvõttes viiendana.

Kotšegarovi lõppajaks märgiti protokolli 4 tundi 15 minutit ja 19 sekundit. Võitjale ja värskele Euroopa meistrile, itaallasele Giulio Molinarile, kaotas Kotšegarov seitse minutit ja 19 sekundit, pronksmedalist jäi meie meest lahutama minut ja 4 sekundit.

Naiste arvestuses läks Euroopa meistritiitel ajaga 4:25:27 austerlanna Lisa Hutthalerile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles