Liisi Rist vahetab Itaalias võistkonda

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Rist
Liisi Rist Foto: Eesti Jalgratturite Liit

Eesti valitsev meister naiste grupisõidus ja eraldistardist sõidus Liisi Rist hakkab järgmisel aastal esindama Itaalia profiklubi ASD Giusfredi Ciclismot.

«Minu jaoks tähendab see naiskonnavahetus suurt sammu edasi,» teatas seni S.C. Michela Fanini Roxi esindanud Rist portaalile Rattaprofid.ee.

«Naiskonnal on selja taga ka meeste tiim ning sellepärast ei ole veel ka tiimi ametlikku nime avaldatud.»

Meeskonna olemasolu tähendab ka naiskonnale heade sponsorite olemasolu ning Rist loodab, et seetõttu ootavad teda ees ka paremad tingimused.

«Tiim ise on väga ambitsioonikas ja kõik sõitjad on tugevad,» hindas Rist. «Liidriks on noor Roselle Ratto, kes 2013. aastal tuli täiskasvanute MMil kolmandaks, olles vaid 20-aastane.»

Tiimi juhiks on Itaalias elav leedulanna Edita Pucinskaite, kes ka ise aastatel 1993-2010 edukalt profileeris sõitis.

«Teoorias peaks mul tänavuse hooajaga võrreldes tulema ambitsioonikam UCI võistluskalender, ehk rohkem võidusõite maailma paremikuga,» lisas Rist. «Loodetavasti arendavad need sõidud mindki maailma tipule lähemale.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles