USA peibutab Eesti naisvõrkpallureid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lynni ülikoolis õpinguid ja võrkpallimängu jätkav Keiu Põlluveer (vasakul) siirdub USA kaguossa Florida poolsaarele, Ohio ülikooli valinud Liis Kullerkann aga idaranniku lähedale.
Lynni ülikoolis õpinguid ja võrkpallimängu jätkav Keiu Põlluveer (vasakul) siirdub USA kaguossa Florida poolsaarele, Ohio ülikooli valinud Liis Kullerkann aga idaranniku lähedale. Foto: Mihkel Maripuu

Kui Eesti meesvõrkpallurid tahavad end proovile panna Euroopa klubides, siis naiste seas kogub populaarsust USA ülikoolides õpingute ja spordi sidumine.



Uuel hooajal siirduvad kõigi võimaluste maale Keiu Põlluveer ja Liis Kullerkann. Novembris 24-aastaseks saav 182 cm pikkune Põlluveer on end Eesti naiste liigas tõestanud ja kui meil oleks rahvusnaiskond, kuuluks ta ilmselt põhikoosseisu.

Järgmise nädala laupäeval läheb Põlluveer haridusteed jätkama ja lemmikalaga tegelema Florida osariigis asuvasse Lynni ülikooli. Tallinna Ülikooli kehakultuuriteaduskonnas bakalaureuseõpingud läbinud ning ühe aasta magistrantuuris selja taha jätnud Põlluveer hakkab USAs omandama magistrikraadi hariduse juhtimise ja korralduse erialal.

«Programm vältab kaks aastat, kuid esialgu seon end Lynni ülikooliga üheks hooajaks,» täpsustas Põlluveer, kes sai ülikooli huvist võrkpallurite vastu teada tänu ühe eestlannast fänni saadetud e-kirjale.

Kuldpea Kullerkann

90 000 elanikuga Boca Ratoni linnas baseeruvas Lynni ülikoolis harrastatakse veel korv-, pesa- ja jalgpalli, softball’i, golfi ning tennist. Hüüdnime Fighting Knights («võitlevad rüütlid» – toim) kandev naiskond kuulub NCAA 2. divisjoni eliiti ja teenis eelmisel hooajal pääsme lõppvõistlusele.

«Kohapeal selgub, kas tähtsam on võrkpall või õpingud,» lisas GMPga Eesti meistrivõistlustel ja Põhja-Euroopa klubide karikavõistlustel hõbeda pälvinud Põlluveer.
Kõrgeimal tasemel ehk NCAA 1. divisjonis hakkab Ohio ülikooliga mängima suure potentsiaaliga Kullerkann.

Noortekoondis/Audentese ridadesse kuulunud 19-aastane ja 191 cm pikkune Kullerkann jäi silma talvel Eestis talente otsimas käinud Louisville’i ülikooli treenerile, kes sihvakat neiut Ohio kolleegile soovitas.

Audentese gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud Kullerkann pole erialavalikut langetanud, esimesel aastal õpib ta üldaineid. Küll kavatseb Eestis antropoloogiat tudeerima minna soovinud neiu esimesel hooajal suuremat tähelepanu pöörata võrkpallile.

«Õppimisega pole mul kunagi probleeme tekkinud ja olen kuulnud, et esimene aasta ei pidavat väga raske olema,» märkis Kullerkann. Ohio ülikool on viimasel seitsmel aastal kuulunud NCAA 1. divisjoni – eelmisel hooajal osales erinevates konverentsides kokku 330 võistkonda – ja kolmel korral, kaasa arvatud viimasel korral, jõudnud 2. ringi.

Naiskonnakaaslased elevil

Reedel USAsse lendav Kullerkann alustas võrkpalliga noorema õe Kadi (17 a, 192 cm) eeskujul alles kolm aastat tagasi, olles enne seda tegelnud kergejõustikuga, kus ta proovis kätt kõrgushüppes, kuulitõukes ja kettaheites.

«Liisil on suurepärased käed ja ta mängib kõrgel võrgu kohal,» kiitis peatreener Ryan Theis uut hoolealust. «Arvan, et arenedes muutub ta vägevaks temporündajaks. Uue stiiliga kohanemine võib aga aega võtta. End leides on Liis meile suureks abiks.»

Kuna Kullerkannist saab ainus Bobcatsiks («punailvesed» – toim) hüütava võistkonna välismängija, on tema tulek tekitanud naiskonnakaaslastes piisavalt elevust.

«Oleme Euroopa mängija tulekust erutatud. Nii Liis kui teised mängijad saavad laheda kogemuse osaliseks. Naiskond juba koostab nimekirja küsimustest Euroopa elu kohta ega jõua Liisi kohalejõudmist ära oodata,» rääkis Theis.

Peale võrkpalli tegeldakse Ohio ülikoolis pesa-, korv- ja USA jalgpalli, golfi, maadluse, murdmaasuusatamise, maahoki, softball’i, kergejõustiku, ujumise ja sukeldumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles