Alonso ja McLareni teel seisab vana tüli

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso (vasakul) ja Lewis Hamilton 2007. aastal.
Fernando Alonso (vasakul) ja Lewis Hamilton 2007. aastal. Foto: AP / Scanpix

Kolm etappi enne käesoleva vormel-1 hooaja lõppu on kahekordne maailmameister Fernando Alonso  o sattunud segasesse seisu, sest väidetavalt on ta lahkumas oma senisest meeskonnast Ferrarist ametlikult uut lepingut aga hispaanlasel veel laual pole. Kuigi Alonsot seostatakse eelkõige McLareniga, peavad mitmed asjatundjad seda vähetõenäoliseks vana tüli tõttu.

Nimelt sõitis Alonso ­McLarenis ka 2007. aastal, aga hooaja lõpus avalikustas Rahvusvaheline Autoliit (FIA), et Alonso ja McLareni testsõitja Pedro de la Rosa olid kasutanud ühe meeskonna mehaaniku jagatud andmeid, mida oli aga lekitanud Ferrari tiimi töötaja. Nii Alonso kui de la Rosa pääsesid karistusest, kuna nõustusid tööstusspionaaži kohta tõendeid esitama, McLarenile määrati aga 100 miljoni dollari suurune trahv ning hooaja lõpus tühistati nende punktid konstruktorite karika arvestuses.

Lisaks oli Alonso varasemalt tüli üles kiskunud meeskonnakaaslase Lewis Hamiltoniga. Ungari etapi kvalifikatsioonis leidis aset intsident, kui boksist väljumise märguande saanud Alonso otsustas kümme sekundit veel seista. Boksi sisenemist ootas samal ajal aga Hamilton, kes ei jõudnud Alonso viivituse tõttu enam viimasele kiiremale ringile minna. Alonsole määrati trahv ja ta tõsteti etapi stardirivis viis kohta tahapoole. Pärast kvalifikatsiooni keeldus Alonso Hamiltoniga rääkimast ja toona meeskonda juhtinud Ron Dennis nentis, et olukord tiimis on pingeline. Kõige kulminatsiooniks lõpetati Alonsoga vaid ühe hooaja järel leping ning ta siirdus Renault’ tiimi. PM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles