Felipe Massa: Räikköneni probleemides on süüdi Alonso

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen (vasakul) ja Fernando Alonso.
Kimi Räikkönen (vasakul) ja Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitev Felipe Massa kommenteeris olukorda Ferrari meeskonnas ning väitis, et sel aastal kuulsa Itaalia autotootja tiimiga liitunud Kimi Räikköneni tulemused on jäänud oodatust tagasihoidlikumaks meeskonnakaaslase Fernando Alonso tõttu.

Käesolevast hooajast Ferrarisse naasnud Räikkönen on suutnud senise 16 etapi jooksul koguda vaid 47 punkti ja paikneb sõitjate arvestuses 12. kohal, mis pole keerulist hooaega tegeva Ferrari jaoks üleliia hea tulemus. Räikkönenile meeskonnas ruumi teinud ja hetkel Williamsi tiimis sõitev Felipe Massa väitis, et soomlase tagasihoidlike tulemuste taga pole aga Räikkönen ise, vaid tema tiimikaaslane Fernando Alonso.

«Usun, et Kimi probleem on psühholoogiline. Ka mina kannatasin palju, kui Alonso meeskonda saabus,» meenutas 2006. aastast Ferraris sõitnud Massa, kelle kõrvale toodi Alonso 2010. aastal.

«Alonsoga samas meeskonnas olles on Räikkönen pisut pea kaotanud ega sõida tulemusi, milleks ta võimeline oleks,» lisas Massa. «Alonso on samuti väga intelligentne ja ta oskab meeskonna enda poole võita. See paneb teise sõitja kannatama ning kui sa näed, et teine sõitja saab sinust rohkem tähelepanu, siis on väga raske olukorda ümber pöörata.»

Kui Massa spekulatsioonid peavad paika, peaks Räikköneni elu uuest hooajast minema veidi kergemaks, sest laiaulatuslike spekulatsioonide kohaselt võtab lisaks soomlasele 2015. aastal Ferrari masina roolis istet neljakordne maailmameister Sebastian Vettel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles