Rocki korvpallipoisid alustavad Euroopa noorteliiga mänge

Vahur Kalmre
, Postimees/Tartu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EYBL

Sel nädalal on kahel Rocki korvpallikooli meeskonnal ees rahvusvaheline nädalavahetus, Euroopa noorteliiga (EYBL) alustab järjekordset hooaega.

U15 klassi esimeses divisjonis mängivat Salva/Rocki meeskonda (treenerid Raido Rebane ja Gert Prants) ootavad Riias ees mängud Riia VEFi, BC Teiwasi (Ukraina), Visi Kartu Vilniuse, A. Sabonise BSi ja Tallinna Kalevi meeskonnaga.

Eelmisel hooajal jõudis see Salva/Rocki meeskond – siis osaleti Euroopa noorteliigas esimest aastat – superfinaali kaheksa parema hulka ning saadi lõpuks kõrge neljas koht.

Sel hooajal nimetas treener Raido Rebane meeskonna eesmärgiks eelkõige anda poistele häid rahvusvahelisi mänge. «Poisid, kes on kodus hästi mänginud ja treeninud, saavad nii tugevaid mänge ning näevad, mis tasemel on Läti, Leedu ja Poola eakaaslased,» ütles Rebane enne turniiri.  

Neljandat aastat aga läheb Euroopa noorteliigas mängima Salva/Rocki meeskond (treenerid Toomas Kandimaa ja Rein Raam), kes osaleb U17 klassi esimeses divisjonis. Ka nemad mängivad sel nädalavahetusel Riias ning nende vastasteks tulevad Itaalia, Soome, Rootsi, Ungari ja Läti poiste võistkonnad.

Treener Toomas Kandimaa ütles, et neilegi poistele pakub see sari eelkõige rahvusvahelisi mänge, väga suurte võidumõtetega meeskond Riia turniirile ei sõida.

Kolmas Salva/Rocki meeskond, kes selles sarjas kaasa lööb, osaleb U14 klassis, ning nende avaturniir tuleb novembris Tartus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles