Tüli Meistrite liigas: viimase minuti penaltist kaotanud Sporting nõuab kordusmatši

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Lissaboni Sportingu mängijad.
Pettunud Lissaboni Sportingu mängijad. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas peeti teisipäeva õhtul põnev kohtumine Schalke 04 ja Lissaboni Sportingu vahel. Dramaatilise lahenduse saanud matšiga pole aga rahul viimasel minutil määratud penalti tõttu 3:4 kaotuse teeninud Sportingu klubi, kes esitas taotluse, et mäng peetaks uuesti.
 

Põnevalt kulgenud mängus avas skoori Sportingu koosseisu kuuluv Nani, kes viis külalismeeskonna 16. minutil juhtima. 33. minutil jäid aga Lissaboni mehed vähemusse, kui teise kollase kaardi saanud Mauricio saadeti pingile, ning minut hiljem kanti protokolli 1:1 viigiseisu toonud Chinedu Obasi tabamus. Teisel poolajal jätkus mäng sama põnevalt: 51. mänguminutil viis Klaas-Jan Huntelaari värav Schalke 2:1 juhtima, 60. minutil tõi Benedikt Höwedes tabloole seisu 3:1. Lissabon ei andnud aga alla ja 64. minutil realiseeris penalti Adrien Silva, kes lõi 78. mänguminutil ka 3:3 viigiseisu toonud tabamuse. Mängu otsustavaks väravaks sai aga 93. minutil Schalke kasuks määratud penalti, mille lõi sisse Eric Maxim Choupo-Moting, ning seisuga 4:3 kohtumine lõppeski.

Penalti määramise põhjuseks oli väljakukohtuniku otsus, et Lissaboni ridadesse kuuluv Jonathan Silva mängis käega, ent videokorduselt on näha, et Silva puutus palli pigem pea kui käega. Nii ongi kaotuse teeninud Lissaboni meeskond otsusega rahulolematu ja nõutakse UEFAlt kordusmängu. «Rohevalged (vihje Sportingu klubi värvidele- toim.) on nõudnud kordusmängu või tahavad alternatiivina saada lisapunkti viigi eest,» teatas Schalke meeskond oma kodulehel. Saksa klubi lisas, et UEFA on nende käest küsinud juhtunu kohta kommentaari ning nad edastavad selle peagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles