Draama Singapuris: Williams pääses tänu Halepile üle noatera poolfinaali

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams.
Serena Williams. Foto: SCANPIX

Singapuris peetava naiste tennise aastalõputurniiri viimane päev pakkus hulgaliselt draamat, mille keskmes oli Serena Williams, kes ise täna väljakul ei käinudki.

Serblanna Ana Ivanovic pidi maailma neljanda reketi Simona Halepi alistama kindlasti kahes setis, et tagada pääs poolfinaali ja jätta Williams sealt välja. Edasipääsu ja grupi esikoha juba kindlustanud Halep asus avasetis 4:1 juhtima, kuid ei suutnud edu hoida ning lubas Ivanovicil viia seti kiiresse lõppmängu. Seal jäi serblanna 2:5 taha, kuid võitis seejärel neli punkti järjest ning kallutas lõpuks kiire lõppmängu 8:6 võiduga seti enda kasuks, päästes seejuures ka ühe Halepi settpalli.

Hoolimata sellest, et Halepi jaoks ei olnud midagi kaalul ning vaid 24 tundi hiljem oli ees ootamas raske poolfinaal Agnieszka Radwanskaga, pingutas rumeenlanna edasi ning asus teist setti taas 4:1 juhtima. Ivanovic murdis veel korra Halepi servi ja tegi seisuks 3:4, kuid lasi siis oma servi murda ja kaotas seti 3:6, langedes ühtlasi sellega kokkuvõttes konkurentsist - Ivanovici 6:3 paremus viimases setis ja matšivõit ei muutnud enam midagi

Kuna Maria Šarapova oskas tänases varasemas kohtumises loovutada kolmelt matšpallilt ja 5:1 eduseisult seti Radwanskale, minetades sellega võimaluse poolfinaali pääseda, lõpetab Williams tänavuse aasta neljandat korda maailma esireketina. Varem on ta seda suutnud 2002. ja 2009. aastal ning mullu. Aastalõputurniiri poolfinaalis kohtub ameeriklanna Caroline Wozniackiga, teises poolfinaalis lähevad vastamisi Radwanska ja Halep.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles