Eesti jooksumees alistas Saksamaal Norra suusakuulsuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristo Reinsalu
Kristo Reinsalu Foto: Margus Ansu

Täna Saksamaal Frankfurdi maratonil startinud eestlastest sai parima koha Kristo Reinsalu, kes lõpetas üldarvestuses 45. kohal ajaga 2:31.30, edestades Norra suusakuulsust  Odd-Björn Hjelmesetti.

Reinsalu sõnul tahtis ta parimat tulemust näidata Eesti meistrivõistlustel. «Inimene kavatseb, jumal juhatab. Olin sunnitud jooksma Tallinna maratoni põletikulise hambaga, mida parasjagu tohtriga ravisime. Saavutasin võidu iseenda üle. Okas jäi aga hinge. Ei tahtnud niimoodi seda ameerika mägede hooaega lõpetada,» rääkis Reinsalu Jooksuportaalile.

Peale Tallinna maratoni tegi mees teadlikult otsuse lasta kaks nädalat ainult seasörki. Jätkus võitlus põletikulise hamba päästmise nimel. «Nõnda oli kosumise aeg paratamatu. Kui hakkasin neli nädalat enne Frankfurti end taas rohkem liigutama, sai selgeks, et hambaravi ei anna tulemusi. Oleks seda varem teadnud, siis...,» jätkas Reinsalu.

Kahe ja poole nädalaga ta palju teha ei jõudnud: ühe 30-kilomeetrise pika otsa, paar 15-kilomeetrist tempojooksu ning natuke maratonirütmiga intervalljooksusid. Paralleelselt tegeles Reinsalu  intensiivselt raamatu lugude lõppviimistlemisega. Novembri teises pooles peaks Eesti Jooksu Kullafond minema trükki.

«Tänane jooks ise näitas, et nii kehv ma ka ei ole (ehkki ekideni meeskonda enam ei kõlba).  Pool maad ja 30 kilomeetrit tuli hea (isikliku graafikule minutijagu miinust), aga lõpupoole andsin liiga palju ära. Enesetunne oli kõikuv, kogesin ajutisi raskusehetki. Peale 30 kilomeetrit ei riskinud seetõttu kaasa minna meie gruppi vedanud Saksa poisiga, kes lõpuks jooksis oma isikliku 2:28.40. Ühe võidu siiski sain. Panin ära Norra suusatuusale Odd-Björn Hjelmesetile, kes lõpetas 2:32.05ga. Ta ähkis ja puhkis nagu auruvedur, aga viimased paar-kolm kilomeetrit tahtsin pisut rohkem,» võttis Reinsalu tänase maratoni kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles