BMX kross kogub ratturite hulgas populaarsust

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlane Maris Strombergs (esiplaanil) on BMX krossis kahekordne olümpiavõitja
Lätlane Maris Strombergs (esiplaanil) on BMX krossis kahekordne olümpiavõitja Foto: SCANPIX

Otepääl sai teoks järjekordne BMX krossilaager, mida selgi korral juhendas endine Läti profirattur, Artis Zentins. Osalesid kuue Eesti rattaklubi liikmed, kes said viie päeva jooksul uusi teadmisi BMX krossi treeningutest ja alast tervikuna.

Treeningpäevad olid tõsist tööd täis ja vaba aega jäi ratturitel väga napilt. Päevad algasid hommikuvõimlemisega, mis andis juba kerge treeningu mõõdu välja. Peale hommikusööki asuti pöhitöö kallale. Hommikupoolikutel toimusid peamiselt saalitreeningud. Artis oli koosatanud treeningprogrammid, mis nii mõnelegi ratturitele osutusid silmnähtavalt väga raskeks. Samas oli programmides väga palju huvitavat, mida saab iga rattur ka edaspidi oma treeningtöös ära kasutada, kirjutab rattaprofid.ee.

Selgus ka, et ratturite füüsis on väga erineval tasemel ja mille kallal tuleb veel väga palju tööd teha. Õhtupoolsed treeningud toimusid rattasadulas, sõideti maastikuratastega Otepää õmbruses, peale treeningut oli saun.

Peale õhtusööki istuti aga kaminasaali ning Artis tutvustas BMX krossi köögipoolt. Artis oli ettevalmistanud materjale, mis hõlmasid seda ala filossoofiast kuni treeningplaanideni välja. Kindlasti said sellest ratturid palju uusi teadmisi, kuidas edaspidi oma treeningmetoodikat seada ja millele rohkem rõhku peaks panema.

Esimesel päeval tehti kõigile ratturitele testid, et näha nende füüsilist seisundit laagri alguses ja laagri lõpus korrati sama testi. Tulemused olid nii mõnegi ratturi osas üllatavad, samas said ratturid teada, mille kallal rohkem tööd teha. Ettevalmistusperiood alles algab ja ehk süstib see teadmine nii mõnessegi ratturisse soovi paremate tulemuste saavutamiseks ka rohkem vaeva näha.

Laager möödus väga positiivses õhkkonnas ja kõigil ratturitel oli soov ka edaspidi sellist koostööd jätkata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles