Aganits ja Teppan tegid Itaalia meistrivõistlustel debüüdi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased Itaalias - Renee Teppan (paremal) ja Andri Aganits.
Eestlased Itaalias - Renee Teppan (paremal) ja Andri Aganits. Foto: Erakogu

Eesti võrkpallurite Andri Aganitsa ja Renee Teppani tänavune koduklubi Altotevere Citta di Castello alustas Itaalia SuperLega (endine A1) hooaega 1:3 kaotusega, kui võõrsil jäädi alla Exprivia Neldiritto Molfettale. Aganits tegi kaasa kogu kohtumise, Teppan sekkus vahetusest lõpu eel lühikeseks ajaks.

Kohtumise avageimi suutus Altotevere 25:22 võita, kuid seejärel jäädi hätta Molfette ründajate pidurdamisega ning järgmistes geimides tuli vastu võtta kaotus, mängu lõpptulemus 1:3 (22, -19, -23, -21). Teppan sõnas mängu järel, et tulemusega ei saa rahule jääda. «Vaevalt, et võõrsil enam niimoodi võitu pakutakse,» vahendas Teppani sõnu volley.ee.

Temporündaja Aganits tegi kaasa kogu mängu ja kogus kuus punkti - kolm neist rünnakul ja teist sama palju blokis. Teppan sekkus mängu vaid viimases geimis, kui realiseeris neljast tõstest kaks.

«Meie võistkonnas puudub selge liider, kes otsustavatel hetkedel palli maha lööb. Hetkel selgub otsustaja selle põhjal, kellel parasjagu lihtsalt parem päev on,» tõi Teppan välja kaotuse peamise põhjuse.

Enda mängu kohta sõnas 23-aastane Teppan, et tal pole põhjust nutta ega naerda. «Nelja tõste puhul võib minna nii võib minna naa, kuna selle lühikese ajaga mängu nagunii sisse elada ei jõua. Kripeldama jäi vaid üks löök, mille puhul ma oleksin soovinud, et peatreener oleks kasutanud video-challenge lahendust,» rääkis Teppan võimalusest, mille järgi on Euroopa tippliigades (Itaalia, Poola) kasutusel tehniline lahendus, mille alusel treenerid saavad kahtlaste otsuste puhul nõuda videokorduse vaatamist ning vajadusel ümberotsustamist. Sama lahendust kasutati ka tänavustel MM-idel.

Eestlaste kodumeeskonna resultatiivsem oli Teppani rivaal diagonaalründaja positsioonile - Arpad Baroti, kes 17 punkti rünnakul (49%) ja tõi ühe punkti pallingust. Võitjate poolel kogus 19 silma hollandlane Wytze Kooistra, 13 punktiga toetas sloveen Alen Sket.

Juba kolmapäeval ootab Altotevere meeskonda ees esimene kodumäng, kui minnakse vastamisi Ravenna OMC-ga. «Kolmapäeval tuleb kodusaalis vastu võtta selle aasta «must hobune», kes on kõigeks võimeline - Ravenna. Sellepärast on tänastest punktidest eriti kahju,» vaatas Teppan korraga nii minevikku kui tulevikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles